Logga in

Semesterhus i Agrigento & semesterlägenheter i Agrigento

 • Sicilien | Egen svalkande pool
  Från SEK 5 244

 • Sicilien | Topp-omdömen
  Från SEK 2 675

 • Sicilien | Semesterhus nära stranden
  Från SEK 2 866

 • Lipariska öarna | Vulkanöar​
  Från SEK 2 293

 • Italien | Något alldeles speciellt
  Från SEK 2 876

 • Italien | ​Semester på en italiensk lantgård
  Från SEK 4 585

 • Rom | En tur till den eviga staden
  Från SEK 4 901

 • Italien | Hus för gruppresor
  Från SEK 26 545

http://www.atraveo.se//agrigento
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Siciliansk semesterhusvistelse

Sicilien är ett av de charmigaste och mest omtyckta resmålen i Italien. Denna den största ön i Medelhavet är enormt mångfaldig med undersköna stränder och fantastiska småstäder. Ön har även mycket att erbjuda vad gäller kulturella upplevelser och exkursioner i landskapet. Med ett semesterhus som bas kan man med fördel uppleva Siciliens förtrollning. atraveos utbud omfattar över 850 semesterhus och fler än 1800 semesterlägenheter. Här kan du njuta av en rofylld atmosfär i vackra omgivningar. Många av semesterhusen och lägenheterna ligger nära stranden och har egen pool. På så sätt står inget i vägen för badturer i privat atmosfär, i motsats till hotellen på de mer befolkningstäta orterna. Hos atraveo kan du välja mellan typiskt sicilianska lantgods med bioodling och ridmöjligheter, lyxiga villor eller mysiga semesterlägenheter i någon av kuststäderna, t.ex. i Taormina eller i huvudstaden Palermo. Låt dig inspireras av det stora urvalet och leta fram ditt drömboende för semestern på Sicilien.

Typiskt Sicilien: rykande vulkaner och det blå havet

För att kunna upptäcka Siciliens mångfald kan du antingen hyra en bil och på så sätt förbli självständig, eller delta vid en guidad tur med buss. Vulkanen Etna på norra Sicilien med dess ofta förekommande mindre eruptioner är den högsta och mest aktiva vulkanen i Europa, antagligen är den också den mest kända sevärdheten på ön. Dessutom är den väl ägnad för turister och kan i sällskap av en erfaren guide bestigas. Detta är självklart en upplevelse som man inte bör missa på Sicilien. Vid sidan av Etna är även Stromboli värd att nämnas. Denna vulkan befinner sig på den lilla ön med samma namn i ögruppen Eoliska öarna och är ständigt aktiv. Med oregelbundna men korta mellanrum sker här små eruptioner, vilka bjuder på ett fascinerande scenario, särskilt efter mörkrets inbrott.

Havet kan du inte bara uppleva från strandperspektivet utan även erövra genom en båt- eller dyktur. Utanför Sicilien finns fortfarande några större korallrev och ett omfattande bestånd av olika fiskarter, vilka trivs ovanligt bra i denna ursprungliga och orörda undervattensvärld.

Upptäck Siciliens städer från semesterhuset

På ön kan man upptäcka en mängd sevärda och vackra småorter. Staden Taormina är t.ex. väl värd ett besök. Flera berömda personer har vistats här och lärt sig uppskatta stadens särpräglade charm, dess typiskt sicilianska restauranger och lokala inköpsmöjligheter. Till dessa hör Oscar Wilde, Greta Garbo, Marlene Dietrich och Cary Grant, för att bara nämna några.  Till sevärdheterna hör bl.a. Villa del Casale, som står med på UNESCOs världskulturlista och har underbart vackra golvmosaiker, samt en mängd imponerande ruiner från romartiden. Ett besök i staden Palermo är också att rekommendera. Stadens katedraler, dess vackra platser och parker samt kapucinerklostrets berömda katakomber bör du under inga omständigheter missa. Catania, Messina, Ragusa, Trapani, Agrigento och Syrakus är andra intressanta städer på Sicilien.

Kulinariska specialiteter på Sicilien

Siciliens kök är lika mångfacetterat som ön själv. Den sicilianska glassen har sitt ursprung i romartiden. Enligt vad som berättas uppfanns den vid foten av Etna, där man kom på idén att blanda söta drycker från Arabien med glassen från vulkanregionen och servera detta som en alldeles speciell läckerhet. Urvalet av olika glasskreationer är mycket brett, och man bör inte missa dessa läckerheter om man befinner sig här under de heta sommarmånaderna. Men även sicilianska bakverk är bekanta för sin speciella karaktär. Dessutom produceras förnämliga vinsorter på Sicilien. Även färska fikon, mandariner, körsbär, aprikoser meloner och mycket mer odlas på ön och säljs i färskt skick på de olika regionala marknaderna.

Njut av Medelhavsklimatet

Klimatet på Sicilien är till övervägande delen milt och soligt. På vintern sjunker temperaturen sällan under noll grader. Den populäraste resperioden är tidigt på året, särskilt april och maj – eftersom somrarna är mycket heta och torra – samt sensommaren mellan september och början av november. Generellt sett är det något svalare i inlandet än vid kusten, då dessa regioner ligger högre upp.

Med flyg till semesterlägenheten på Sicilien

Till Sicilien reser man antingen med flyg eller med bil. Det finns internationella flygplatser med linje- och chartertrafik i Palermo, Catania och Trapani. Väl framme på ön lönar det sig att skaffa en hyrbil för att kunna ta sig smidigt till semesterhuset och även göra en eller annan utflykt. Men de flesta större orterna – främst de i kustnära läge – har goda kollektivtrafikförbindelser.

Ortsomdömen

Totalomdöme om Agrigento

3,5 av 5 (8 Kundomdömen)
Lämna ditt omdöme om orten

Så här säger semesterhuskunder om Agrigento 

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-05-28 , resdatum: Maj 2016

  ”Allt inom räckhåll, etc. Det finns många möjligheter att göra snabbköpet, strand, ristorantes resor, om vädret inte ska spela tillsammans med Scala dei Turchi, Valle dei Templi, Ereclea Minoa, Torre Salsa och de omgivande naturreservaten. Porto Empedocle är den närmaste staden, som kan nås på cirka 5-10 minuter för att göra inköp, att besöka den typiska sicilianska basaren att köpa billig färsk fisk och så vidare ...”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 351063. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2015-10-26 , resdatum: Oktober 2015

  ”Några kilometer bort hittar du restauranger och livsmedelsbutiker. Platsen själv är (vid första anblicken) inte så mycket, även stranden (ca 10-15 min promenad) vi inte riktigt lika bra som de andra utsedda badstränder i närheten, men kanske det var på säsongen (mitten av oktober). Kul att se tillgänglig och vacker promenad är Scala dei Turchi. Om man är mobil, en är mycket snabb i Agrigento (ca 10-15 minuter med bil) eller i andra omgivande städer / nära vackra stränder. För mer äventyr och sightseeing du måste köra lite längre än dock. För oss var det främst en avslappnad strandsemester med små utflykter i omgivningarna. Det var planerat från början, liksom vackert sätt.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 351063. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 3,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2015-06-06 , resdatum: Maj 2015

  ”Barer och restauranger i området, inte själva byn inte erbjuder mycket. Problem: alltid överbelastad soptunnor vid vägkanten.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 351063. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2015-06-03 , resdatum: Maj 2015

  ”rekommenderas”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 351063. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  atraveo-kund Bernhard Guntern, Schweiz skrev
  den 2014-10-19 , resdatum: Oktober 2014

  ”Den har olika rena stränder. Precis utanför San Leone har en strand med beachvolley och fotbollsmål. Badplatsen är skyddat mycket väl mot vågor. För barn och ungdomar badplatsen i havet rekommenderas och säker. Simning vid 25 grader är en uppskattad daglig nöje. Befolkningen är mycket hjärtlig. Shopping prima: Fruttivendolo, Max, kaféer, bagerier ... Vi har olika vägar till San Leone har hittats av cykel, till fots (1h), med bil (10 ').
  Och det är negativt: Faktiskt atraveo tar för obefintlig tillgång till pengarna återbetalning havet, eftersom beslutet var en central argument. Vi skulle inte ha något annat tagit huset.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 329803. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket


Visa:
 • Objekt-nr. 1220564
  från SEK 20 536
  för 1 vecka

  Agrigento, Sicilien (provinsen Agrigento)

  Semesterhus för max. 7 personer

  Ca. 200 m², 4 sovrum, 3 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), TV, tvättmaskin, diskmaskin, objekt för icke-rökare, strand ca. 5 km
 • Objekt-nr. 955863
  från SEK 16 716
  för 1 vecka

  Agrigento, Sicilien (provinsen Agrigento)

  Semesterhus för max. 9 personer

  Ca. 200 m², 4 sovrum, 5 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, tvättmaskin, diskmaskin, strand ca. 5 km,
 • Objekt-nr. 627443
  från SEK 6 113
  för 1 vecka

  Agrigento, Sicilien (provinsen Agrigento)

  Studio för max. 4 personer

  Ca. 60 m², husdjur tillåtna (på förfråga), TV, tvättmaskin, hav ca. 5 km,
 • Objekt-nr. 1175820
  från SEK 32 094
  för 1 vecka

  Agrigento, Sicilien (provinsen Agrigento)

  Semesterhus för max. 14 personer

  Ca. 400 m², 7 sovrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, internet, tvättmaskin, diskmaskin, strand ca. 8 km,
 • Objekt-nr. 488602
  + 4 boenden
  från SEK 3 945
  för 1 vecka

  Agrigento, Sicilien (provinsen Agrigento)

  Rum för max. 2 personer

  Ca. 25 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-TV, internet, WLAN, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 300 m,
  Till denna anläggning hör ytterligare 4 objektstyper med 4 boenden
  visa mer
 • Objekt-nr. 1266733
  från SEK 6 677
  för 1 vecka

  Agrigento, Sicilien (provinsen Agrigento)

  Studio för max. 4 personer

  Ca. 65 m², husdjur tillåtna (på förfråga), TV, tvättmaskin, hav ca. 5 km,
 • Objekt-nr. 1266734
  från SEK 8 625
  för 1 vecka

  Agrigento, Sicilien (provinsen Agrigento)

  Studio för max. 5 personer

  Ca. 80 m², husdjur tillåtna (på förfråga), TV, tvättmaskin, hav ca. 5 km,
 • Objekt-nr. 1266728
  från SEK 5 368
  för 1 vecka

  Agrigento, Sicilien (provinsen Agrigento)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 50 m², 1 sovrum, husdjur tillåtna (max. 1), TV, tvättmaskin, hav ca. 2 km
 • Objekt-nr. 1266729
  från SEK 5 368
  för 1 vecka

  Agrigento, Sicilien (provinsen Agrigento)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 60 m², 2 sovrum, husdjur tillåtna (max. 1), TV, tvättmaskin, hav ca. 2 km
 • Objekt-nr. 1266730
  från SEK 5 368
  för 1 vecka

  Agrigento, Sicilien (provinsen Agrigento)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 60 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), TV, tvättmaskin, hav ca. 2 km
 • Objekt-nr. 627439
  + 1 boende
  från SEK 4 919
  för 1 vecka

  Agrigento, Sicilien (provinsen Agrigento)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 50 m², 1 sovrum, husdjur tillåtna (max. 1), TV, tvättmaskin, hav ca. 2 km,
  Till denna anläggning hör ytterligare 1 objektstyp med 1 boende
 • Objekt-nr. 1266732
  från SEK 5 836
  för 1 vecka

  Agrigento, Sicilien (provinsen Agrigento)

  Semesterlägenhet för max. 3 personer

  Ca. 50 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), TV, tvättmaskin, hav ca. 5 km,
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