Logga in

Semesterhus i Alcamo Marina & semesterlägenheter i Alcamo Marina

 • Sicilien | Egen svalkande pool
  Från SEK 5 235

 • Sicilien | Topp-omdömen
  Från SEK 2 670

 • Sicilien | Semesterhus nära stranden
  Från SEK 2 813

 • Lipariska öarna | Vulkanöar​
  Från SEK 2 479

 • Italien | Något alldeles speciellt
  Från SEK 4 606

 • Italien | ​Semester på en italiensk lantgård
  Från SEK 3 709

 • Rom | En tur till den eviga staden
  Från SEK 8 009

 • Italien | Hus för gruppresor
  Från SEK 14 874

http://www.atraveo.se//alcamo+marina
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Siciliansk semesterhusvistelse

Sicilien är ett av de charmigaste och mest omtyckta resmålen i Italien. Denna den största ön i Medelhavet är enormt mångfaldig med undersköna stränder och fantastiska småstäder. Ön har även mycket att erbjuda vad gäller kulturella upplevelser och exkursioner i landskapet. Med ett semesterhus som bas kan man med fördel uppleva Siciliens förtrollning. atraveos utbud omfattar över 850 semesterhus och fler än 1800 semesterlägenheter. Här kan du njuta av en rofylld atmosfär i vackra omgivningar. Många av semesterhusen och lägenheterna ligger nära stranden och har egen pool. På så sätt står inget i vägen för badturer i privat atmosfär, i motsats till hotellen på de mer befolkningstäta orterna. Hos atraveo kan du välja mellan typiskt sicilianska lantgods med bioodling och ridmöjligheter, lyxiga villor eller mysiga semesterlägenheter i någon av kuststäderna, t.ex. i Taormina eller i huvudstaden Palermo. Låt dig inspireras av det stora urvalet och leta fram ditt drömboende för semestern på Sicilien.

Typiskt Sicilien: rykande vulkaner och det blå havet

För att kunna upptäcka Siciliens mångfald kan du antingen hyra en bil och på så sätt förbli självständig, eller delta vid en guidad tur med buss. Vulkanen Etna på norra Sicilien med dess ofta förekommande mindre eruptioner är den högsta och mest aktiva vulkanen i Europa, antagligen är den också den mest kända sevärdheten på ön. Dessutom är den väl ägnad för turister och kan i sällskap av en erfaren guide bestigas. Detta är självklart en upplevelse som man inte bör missa på Sicilien. Vid sidan av Etna är även Stromboli värd att nämnas. Denna vulkan befinner sig på den lilla ön med samma namn i ögruppen Eoliska öarna och är ständigt aktiv. Med oregelbundna men korta mellanrum sker här små eruptioner, vilka bjuder på ett fascinerande scenario, särskilt efter mörkrets inbrott.

Havet kan du inte bara uppleva från strandperspektivet utan även erövra genom en båt- eller dyktur. Utanför Sicilien finns fortfarande några större korallrev och ett omfattande bestånd av olika fiskarter, vilka trivs ovanligt bra i denna ursprungliga och orörda undervattensvärld.

Upptäck Siciliens städer från semesterhuset

På ön kan man upptäcka en mängd sevärda och vackra småorter. Staden Taormina är t.ex. väl värd ett besök. Flera berömda personer har vistats här och lärt sig uppskatta stadens särpräglade charm, dess typiskt sicilianska restauranger och lokala inköpsmöjligheter. Till dessa hör Oscar Wilde, Greta Garbo, Marlene Dietrich och Cary Grant, för att bara nämna några.  Till sevärdheterna hör bl.a. Villa del Casale, som står med på UNESCOs världskulturlista och har underbart vackra golvmosaiker, samt en mängd imponerande ruiner från romartiden. Ett besök i staden Palermo är också att rekommendera. Stadens katedraler, dess vackra platser och parker samt kapucinerklostrets berömda katakomber bör du under inga omständigheter missa. Catania, Messina, Ragusa, Trapani, Agrigento och Syrakus är andra intressanta städer på Sicilien.

Kulinariska specialiteter på Sicilien

Siciliens kök är lika mångfacetterat som ön själv. Den sicilianska glassen har sitt ursprung i romartiden. Enligt vad som berättas uppfanns den vid foten av Etna, där man kom på idén att blanda söta drycker från Arabien med glassen från vulkanregionen och servera detta som en alldeles speciell läckerhet. Urvalet av olika glasskreationer är mycket brett, och man bör inte missa dessa läckerheter om man befinner sig här under de heta sommarmånaderna. Men även sicilianska bakverk är bekanta för sin speciella karaktär. Dessutom produceras förnämliga vinsorter på Sicilien. Även färska fikon, mandariner, körsbär, aprikoser meloner och mycket mer odlas på ön och säljs i färskt skick på de olika regionala marknaderna.

Njut av Medelhavsklimatet

Klimatet på Sicilien är till övervägande delen milt och soligt. På vintern sjunker temperaturen sällan under noll grader. Den populäraste resperioden är tidigt på året, särskilt april och maj – eftersom somrarna är mycket heta och torra – samt sensommaren mellan september och början av november. Generellt sett är det något svalare i inlandet än vid kusten, då dessa regioner ligger högre upp.

Med flyg till semesterlägenheten på Sicilien

Till Sicilien reser man antingen med flyg eller med bil. Det finns internationella flygplatser med linje- och chartertrafik i Palermo, Catania och Trapani. Väl framme på ön lönar det sig att skaffa en hyrbil för att kunna ta sig smidigt till semesterhuset och även göra en eller annan utflykt. Men de flesta större orterna – främst de i kustnära läge – har goda kollektivtrafikförbindelser.

Ortsomdömen

Totalomdöme om Alcamo Marina

3,6 av 5 (22 Kundomdömen)
Lämna ditt omdöme om orten

Så här säger semesterhuskunder om Alcamo Marina 

 • 4,0 av 5
  atraveo-kund Magnus skrev
  den 2017-08-13 , resdatum: Juli 2017

  ”Vi hade hyrbil och därför kunde vi på 15 min åka till ett större varuhus som hade all tänkbara livsmedel. Marinan består av en väg längs tågspåret med hög trafik, men den syntes inte ej heller hördes från vår lägenhet. Bra möjligheter till jogging finns.
  Alcamo Marina är en bra plats att utgå från att besöka sevärdheter som Segesta, Selinunte (grekiska palats) och den fantastiska byn Erice med otrolig utsikt från.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 720447.

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-08-02 , resdatum: Juli 2016

  ”Stranden är vackra och rengörs regelbundet. Vägen till stranden är bara några minuter. Staden Alcamo Marina är mycket tyst, som kom för att träffa oss. I närheten av men är också fler ställen där du kan göra något, såsom Castellammare del Golfo eller Balestrate. Dessutom är Zingaro naturreservat i närheten. I de större städerna och shopping. Men du behöver en bil, städerna är inte långt borta, men som en fotgängare, är det obekvämt på gatorna.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 699250. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-07-27 , resdatum: Juli 2016

  ”Vacker strand. Stora panorama. Tyvärr fanns det en buss till nästa byar.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 720446. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-07-02 , resdatum: Juni 2016

  ”Söt badort, mycket vacker sandstrand, bra utflykter”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 720446. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 2,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-06-26 , resdatum: Juni 2016

  ”Barnvänlig absolut inte är nöjd kan lägenheten inhägnad eftersom de kör mycket fort på vägen utan trottoaren eller fotgängare anläggningar. En butik som är öppen dagligen, men har en begränsad räckvidd, de andra två butiker mycket begränsad öppen. Faktiskt en bil är nödvändigt att utforska dina matvaror och Sicilien. Sandstranden och havet är mycket nära och du kan nå inom fem minuter. Det är bra att koppla av och bada vid stranden i Alcamo Marina.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 720447. Ortsomdömet är maskinöversatt från nederländska. Till originalspråket


Foton från orten

Visa:
 • Objekt-nr. 416683
  från SEK 2 717
  för 1 vecka

  Alcamo Marina, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 2 vuxna + 1 barn

  Ca. 50 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), kabel-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, sandstrand ca. 100 m, hav ca. 150 m,
  4,5 av 5
  4 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 720446
  från SEK 2 813
  för 1 vecka

  Alcamo Marina, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterhus för max. 4 vuxna + 1 barn

  Ca. 50 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), kabel-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, sandstrand ca. 100 m, hav ca. 200 m,
  4,6 av 5
  5 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 1309016
  från SEK 6 255
  för 1 vecka

  Alcamo Marina, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 2 personer

  1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, strand ca. 2 km,
 • Objekt-nr. 910084
  från SEK 7 141
  för 1 vecka

  Alcamo Marina, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterhus för max. 6 personer

  Ca. 100 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, tvättmaskin, diskmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 200 m
  5,0 av 5
  2 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 1297828
  från SEK 5 482
  för 1 vecka

  Alcamo Marina, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 7 personer

  3 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, hav ca. 50 m
 • Objekt-nr. 921141
  från SEK 14 407
  för 1 vecka

  Alcamo Marina, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterhus för max. 5 personer

  Ca. 100 m², 3 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, tvättmaskin, objekt för icke-rökare,
 • Objekt-nr. 1309136
  från SEK 6 989
  för 1 vecka

  Alcamo Marina, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, sandstrand ca. 2 km,
 • Objekt-nr. 1145791
  från SEK 8 390
  för 1 vecka

  Alcamo Marina, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterhus för max. 6 vuxna + 2 barn

  Ca. 120 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, tvättmaskin, sandstrand ca. 1 km,
 • Objekt-nr. 1280574
  från SEK 4 243
  för 1 vecka

  Alcamo Marina, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 8 personer

  Ca. 120 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, tvättmaskin, sandstrand ca. 700 m,
 • Objekt-nr. 1287055
  från SEK 6 579
  för 1 vecka

  Alcamo Marina, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 8 personer

  Ca. 100 m², 4 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, WiFi överallt, tvättmaskin
 • Objekt-nr. 1299269
  från SEK 5 006
  för 1 vecka

  Alcamo Marina, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 7 personer

  3 sovrum, 3 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, tvättmaskin
 • Objekt-nr. 1297832
  från SEK 4 148
  för 1 vecka

  Alcamo Marina, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 7 personer

  2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, tvättmaskin, hav ca. 150 m
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