Logga in

Semesterhus i Avola & semesterlägenheter i Avola

 • Sicilien | Egen svalkande pool
  Från SEK 5 257

 • Sicilien | Topp-omdömen
  Från SEK 2 681

 • Sicilien | Semesterhus nära stranden
  Från SEK 3 064

 • Lipariska öarna | Vulkanöar​
  Från SEK 2 356

 • Italien | Något alldeles speciellt
  Från SEK 3 351

 • Italien | ​Semester på en italiensk lantgård
  Från SEK 4 596

 • Rom | En tur till den eviga staden
  Från SEK 3 351

 • Italien | Hus för gruppresor
  Från SEK 24 797

http://www.atraveo.se//avola
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Siciliansk semesterhusvistelse

Sicilien är ett av de charmigaste och mest omtyckta resmålen i Italien. Denna den största ön i Medelhavet är enormt mångfaldig med undersköna stränder och fantastiska småstäder. Ön har även mycket att erbjuda vad gäller kulturella upplevelser och exkursioner i landskapet. Med ett semesterhus som bas kan man med fördel uppleva Siciliens förtrollning. atraveos utbud omfattar över 850 semesterhus och fler än 1800 semesterlägenheter. Här kan du njuta av en rofylld atmosfär i vackra omgivningar. Många av semesterhusen och lägenheterna ligger nära stranden och har egen pool. På så sätt står inget i vägen för badturer i privat atmosfär, i motsats till hotellen på de mer befolkningstäta orterna. Hos atraveo kan du välja mellan typiskt sicilianska lantgods med bioodling och ridmöjligheter, lyxiga villor eller mysiga semesterlägenheter i någon av kuststäderna, t.ex. i Taormina eller i huvudstaden Palermo. Låt dig inspireras av det stora urvalet och leta fram ditt drömboende för semestern på Sicilien.

Typiskt Sicilien: rykande vulkaner och det blå havet

För att kunna upptäcka Siciliens mångfald kan du antingen hyra en bil och på så sätt förbli självständig, eller delta vid en guidad tur med buss. Vulkanen Etna på norra Sicilien med dess ofta förekommande mindre eruptioner är den högsta och mest aktiva vulkanen i Europa, antagligen är den också den mest kända sevärdheten på ön. Dessutom är den väl ägnad för turister och kan i sällskap av en erfaren guide bestigas. Detta är självklart en upplevelse som man inte bör missa på Sicilien. Vid sidan av Etna är även Stromboli värd att nämnas. Denna vulkan befinner sig på den lilla ön med samma namn i ögruppen Eoliska öarna och är ständigt aktiv. Med oregelbundna men korta mellanrum sker här små eruptioner, vilka bjuder på ett fascinerande scenario, särskilt efter mörkrets inbrott.

Havet kan du inte bara uppleva från strandperspektivet utan även erövra genom en båt- eller dyktur. Utanför Sicilien finns fortfarande några större korallrev och ett omfattande bestånd av olika fiskarter, vilka trivs ovanligt bra i denna ursprungliga och orörda undervattensvärld.

Upptäck Siciliens städer från semesterhuset

På ön kan man upptäcka en mängd sevärda och vackra småorter. Staden Taormina är t.ex. väl värd ett besök. Flera berömda personer har vistats här och lärt sig uppskatta stadens särpräglade charm, dess typiskt sicilianska restauranger och lokala inköpsmöjligheter. Till dessa hör Oscar Wilde, Greta Garbo, Marlene Dietrich och Cary Grant, för att bara nämna några.  Till sevärdheterna hör bl.a. Villa del Casale, som står med på UNESCOs världskulturlista och har underbart vackra golvmosaiker, samt en mängd imponerande ruiner från romartiden. Ett besök i staden Palermo är också att rekommendera. Stadens katedraler, dess vackra platser och parker samt kapucinerklostrets berömda katakomber bör du under inga omständigheter missa. Catania, Messina, Ragusa, Trapani, Agrigento och Syrakus är andra intressanta städer på Sicilien.

Kulinariska specialiteter på Sicilien

Siciliens kök är lika mångfacetterat som ön själv. Den sicilianska glassen har sitt ursprung i romartiden. Enligt vad som berättas uppfanns den vid foten av Etna, där man kom på idén att blanda söta drycker från Arabien med glassen från vulkanregionen och servera detta som en alldeles speciell läckerhet. Urvalet av olika glasskreationer är mycket brett, och man bör inte missa dessa läckerheter om man befinner sig här under de heta sommarmånaderna. Men även sicilianska bakverk är bekanta för sin speciella karaktär. Dessutom produceras förnämliga vinsorter på Sicilien. Även färska fikon, mandariner, körsbär, aprikoser meloner och mycket mer odlas på ön och säljs i färskt skick på de olika regionala marknaderna.

Njut av Medelhavsklimatet

Klimatet på Sicilien är till övervägande delen milt och soligt. På vintern sjunker temperaturen sällan under noll grader. Den populäraste resperioden är tidigt på året, särskilt april och maj – eftersom somrarna är mycket heta och torra – samt sensommaren mellan september och början av november. Generellt sett är det något svalare i inlandet än vid kusten, då dessa regioner ligger högre upp.

Med flyg till semesterlägenheten på Sicilien

Till Sicilien reser man antingen med flyg eller med bil. Det finns internationella flygplatser med linje- och chartertrafik i Palermo, Catania och Trapani. Väl framme på ön lönar det sig att skaffa en hyrbil för att kunna ta sig smidigt till semesterhuset och även göra en eller annan utflykt. Men de flesta större orterna – främst de i kustnära läge – har goda kollektivtrafikförbindelser.

Kundomdömen

4,1 av 5 (29 Kundomdömen)
1 Semesterhusen och semesterlägenheterna i i Avola har av 29 fått i genomsnitt 4,1 av 5 möjliga hussymboler.

Ortsomdömen

Totalomdöme om Avola

3,7 av 5 (47 Kundomdömen)
Lämna ditt omdöme om orten

Så här säger semesterhuskunder om Avola 

 • 4,0 av 5
  atraveo-kund Ingrun skrev
  den 2017-04-19 , resdatum: April 2017

  ”i sig är inte intressant men bra plats att de omgivande barocka städer att utforska billiga stormarknader, plats. sett mycket bra färsk fisk i hamnen finns 2. Ladda ner från hörnet.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 662373. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 3,0 av 5
  atraveo-kund Klaus skrev
  den 2017-04-16 , resdatum: April 2017

  ”Avola är en typisk sicilianska staden. Shopping är bra att tillfredställande. Marknaderna för livsmedel är välkända. I omedelbar närhet av stugan, en Conard, en Lidl och Penny marknaden hade. Lite längre bort fanns en stor Inter marknad. Gastronomically staden Noto närheten erbjuds betydligt mer populär. Vänlighet folket är mycket stor.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1201703. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-11-18 , resdatum: Oktober 2016

  ”Platsen Avola har en liten men vacker sandstrand på Waikiki beach bar (det finns fler, men dessa vi gillade bäst) platsen har en läcker fisk- och skaldjursrestaurang, il Pescatore, billig och läckra, även pizzerior och andra platser, bra shopping. Avola är en bra utgångspunkt för utflykter till Noto, ca.20min., Syracuse och Ortgia också 20 minuter och också mycket sevärd, liksom naturreservatet Vendicari, ca 15 minuter från Avola, med strand Calamosche, lite längre, om 45 min , den Cavagrande del Cassibile med spektakulära ankomst (switch i Bergs).

  Vi kunde ha stannat längre, men har reser vidare ha föredragit att utforska den norra delen av östkusten. Sicilien är en vacker ö med mycket naturligt och obehandlat, inte installerat, såsom spanska semesteröarna, mycket turism finns i Taormina till toppen resa säsongen. Vi var där även tre dagar i början av november 2016 och hade även bad väder och lite turism. I de gamla städerna Catania, Taormina, Syracuse, kan Noto människan för en promenad. Semester med stil i bella Sicilia.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1127024. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 2,0 av 5
  atraveo-kund Gitte skrev
  den 2016-10-31 , resdatum: Oktober 2016

  ”Platsen är inflätade och måste gå ut är inte så mycket, men det kan bli ännu bättre under de kommande åren, ja.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1156536. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 3,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-04-02 , resdatum: September 2015

  ”Shopping endast möjligt med bil, minskad kulturell infrastruktur, gastronomi blygsam, hektiska småstad drift, vacker strand.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 686139. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket


Foton från orten

Visa:
 • Objekt-nr. 1284413
  från SEK 2 346
  för 1 vecka

  Avola, Sicilien (östra Sicilien)

  Studio för max. 3 vuxna + 2 barn

  Ca. 100 m², 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-TV, WLAN överallt, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 800 m
 • Objekt-nr. 1201703
  från SEK 5 744
  för 1 vecka

  Avola, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterhus för max. 5 vuxna + 1 barn

  Ca. 100 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), kabel-TV, tvättmaskin, sandstrand ca. 2 km, ,
  4,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Objekt-nr. 652653
  från SEK 5 074
  för 1 vecka

  Avola, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 90 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), TV, WLAN, tvättmaskin, sandstrand ca. 100 m,
  4,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Objekt-nr. 1121813
  från SEK 3 830
  för 1 vecka

  Avola, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 5 personer

  Ca. 115 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), WLAN överallt, tvättmaskin, sandstrand ca. 300 m
 • Objekt-nr. 1175164
  från SEK 16 084
  för 1 vecka

  Avola, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 10 vuxna + 2 barn

  Ca. 200 m², 4 sovrum, 4 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), TV, WLAN överallt, strand ca. 1 km
 • Objekt-nr. 662373
  + 1 boende
  från SEK 3 159
  för 1 vecka

  Avola, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 4 vuxna + 1 barn

  Ca. 75 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, kabel-TV, internet, WLAN, tvättmaskin, grusstrand ca. 200 m, hav ca. 130 m,
  4,7 av 5
  3 Kundomdömen
  Till denna anläggning hör ytterligare 1 objektstyp med 1 boende
 • Objekt-nr. 686134
  från SEK 4 117
  för 1 vecka

  Avola, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterhus för max. 5 vuxna + 1 barn

  Ca. 120 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), TV, tvättmaskin, grusstrand ca. 150 m
 • Objekt-nr. 662372
  från SEK 3 159
  för 1 vecka

  Avola, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 85 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), kabel-TV, internet, WLAN, tvättmaskin, grusstrand ca. 200 m
 • Objekt-nr. 630581
  från SEK 20 776
  för 1 vecka

  Avola, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterhus för max. 10 personer

  Ca. 350 m², 5 sovrum, 3 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), kabel-TV, tvättmaskin, diskmaskin
 • Objekt-nr. 1248451
  från SEK 4 624
  för 1 vecka

  Avola, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 65 m², 1 sovrum, husdjur ej tillåtna, internet, tvättmaskin, strand ca. 200 m
 • Objekt-nr. 1268020
  från SEK 5 476
  för 1 vecka

  Avola, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 8 personer

  Ca. 240 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, internet, WLAN, tvättmaskin
 • Objekt-nr. 1268021
  från SEK 7 631
  för 1 vecka

  Avola, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 7 personer

  Ca. 120 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, internet, WLAN, tvättmaskin, diskmaskin
Cgo8ZGl2IGNsYXNzPSJoaWRlIj4JCQkJPGltZyBoZWlnaHQ9IjEiIHdpZHRoPSIxIiBzdHlsZT0iYm9yZGVyLXN0eWxlOm5vbmU7IiBhbHQ9IiIgc3JjPSIvL2dvb2dsZWFkcy5nLmRvdWJsZWNsaWNrLm5ldC9wYWdlYWQvdmlld3Rocm91Z2hjb252ZXJzaW9uLzEwMjkwNTU3MzYvP3ZhbHVlPTAmYW1wO2d1aWQ9T04mYW1wO3NjcmlwdD0wJmRhdGE9cGFnZUlkJTNEc2VhcmNoUmVzdWx0cyUzQnRyYXZlbENvdW50cnlJZCUzRElUJTNCbGFuZ3VhZ2UlM0RzdiIgLz48L2Rpdj4KCjxkaXYgY2xhc3M9ImhpZGUiPgkJCQk8c2NyaXB0IHR5cGU9InRleHQvamF2YXNjcmlwdCI+CgkJCQkJaWYgKHR5cGVvZiBBVEl0YWcgIT0gJ3VuZGVmaW5lZCcpIHsKCQkJCQkJQVRJdGFnLnBhZ2Uuc2V0KHsibmFtZSI6InNlYXJjaFJlc3VsdHMiLCJsZXZlbDIiOjV9KTsKCQkJCQkJQVRJdGFnLmRpc3BhdGNoKCk7CgkJCQkJfQoJCQkJPC9zY3JpcHQ+PC9kaXY+