Logga in

Semesterhus i Castel di Tusa & semesterlägenheter i Castel di Tusa

 • Sicilien | Egen svalkande pool
  Från SEK 5 384

 • Sicilien | Topp-omdömen
  Från SEK 2 697

 • Sicilien | Semesterhus nära stranden
  Från SEK 3 034

 • Italien | Något alldeles speciellt
  Från SEK 4 720

 • Italien | ​Semester på en italiensk lantgård
  Från SEK 4 045

 • Rom | En tur till den eviga staden
  Från SEK 8 090

 • Italien | Hus för gruppresor
  Från SEK 13 753

 • Italien ​| ​Badnöje i semesterparken
  Från SEK 2 890

http://www.atraveo.se//castel+di+tusa
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Siciliansk semesterhusvistelse

Sicilien är ett av de charmigaste och mest omtyckta resmålen i Italien. Denna den största ön i Medelhavet är enormt mångfaldig med undersköna stränder och fantastiska småstäder. Ön har även mycket att erbjuda vad gäller kulturella upplevelser och exkursioner i landskapet. Med ett semesterhus som bas kan man med fördel uppleva Siciliens förtrollning. atraveos utbud omfattar över 850 semesterhus och fler än 1800 semesterlägenheter. Här kan du njuta av en rofylld atmosfär i vackra omgivningar. Många av semesterhusen och lägenheterna ligger nära stranden och har egen pool. På så sätt står inget i vägen för badturer i privat atmosfär, i motsats till hotellen på de mer befolkningstäta orterna. Hos atraveo kan du välja mellan typiskt sicilianska lantgods med bioodling och ridmöjligheter, lyxiga villor eller mysiga semesterlägenheter i någon av kuststäderna, t.ex. i Taormina eller i huvudstaden Palermo. Låt dig inspireras av det stora urvalet och leta fram ditt drömboende för semestern på Sicilien.

Typiskt Sicilien: rykande vulkaner och det blå havet

För att kunna upptäcka Siciliens mångfald kan du antingen hyra en bil och på så sätt förbli självständig, eller delta vid en guidad tur med buss. Vulkanen Etna på norra Sicilien med dess ofta förekommande mindre eruptioner är den högsta och mest aktiva vulkanen i Europa, antagligen är den också den mest kända sevärdheten på ön. Dessutom är den väl ägnad för turister och kan i sällskap av en erfaren guide bestigas. Detta är självklart en upplevelse som man inte bör missa på Sicilien. Vid sidan av Etna är även Stromboli värd att nämnas. Denna vulkan befinner sig på den lilla ön med samma namn i ögruppen Eoliska öarna och är ständigt aktiv. Med oregelbundna men korta mellanrum sker här små eruptioner, vilka bjuder på ett fascinerande scenario, särskilt efter mörkrets inbrott.

Havet kan du inte bara uppleva från strandperspektivet utan även erövra genom en båt- eller dyktur. Utanför Sicilien finns fortfarande några större korallrev och ett omfattande bestånd av olika fiskarter, vilka trivs ovanligt bra i denna ursprungliga och orörda undervattensvärld.

Upptäck Siciliens städer från semesterhuset

På ön kan man upptäcka en mängd sevärda och vackra småorter. Staden Taormina är t.ex. väl värd ett besök. Flera berömda personer har vistats här och lärt sig uppskatta stadens särpräglade charm, dess typiskt sicilianska restauranger och lokala inköpsmöjligheter. Till dessa hör Oscar Wilde, Greta Garbo, Marlene Dietrich och Cary Grant, för att bara nämna några.  Till sevärdheterna hör bl.a. Villa del Casale, som står med på UNESCOs världskulturlista och har underbart vackra golvmosaiker, samt en mängd imponerande ruiner från romartiden. Ett besök i staden Palermo är också att rekommendera. Stadens katedraler, dess vackra platser och parker samt kapucinerklostrets berömda katakomber bör du under inga omständigheter missa. Catania, Messina, Ragusa, Trapani, Agrigento och Syrakus är andra intressanta städer på Sicilien.

Kulinariska specialiteter på Sicilien

Siciliens kök är lika mångfacetterat som ön själv. Den sicilianska glassen har sitt ursprung i romartiden. Enligt vad som berättas uppfanns den vid foten av Etna, där man kom på idén att blanda söta drycker från Arabien med glassen från vulkanregionen och servera detta som en alldeles speciell läckerhet. Urvalet av olika glasskreationer är mycket brett, och man bör inte missa dessa läckerheter om man befinner sig här under de heta sommarmånaderna. Men även sicilianska bakverk är bekanta för sin speciella karaktär. Dessutom produceras förnämliga vinsorter på Sicilien. Även färska fikon, mandariner, körsbär, aprikoser meloner och mycket mer odlas på ön och säljs i färskt skick på de olika regionala marknaderna.

Njut av Medelhavsklimatet

Klimatet på Sicilien är till övervägande delen milt och soligt. På vintern sjunker temperaturen sällan under noll grader. Den populäraste resperioden är tidigt på året, särskilt april och maj – eftersom somrarna är mycket heta och torra – samt sensommaren mellan september och början av november. Generellt sett är det något svalare i inlandet än vid kusten, då dessa regioner ligger högre upp.

Med flyg till semesterlägenheten på Sicilien

Till Sicilien reser man antingen med flyg eller med bil. Det finns internationella flygplatser med linje- och chartertrafik i Palermo, Catania och Trapani. Väl framme på ön lönar det sig att skaffa en hyrbil för att kunna ta sig smidigt till semesterhuset och även göra en eller annan utflykt. Men de flesta större orterna – främst de i kustnära läge – har goda kollektivtrafikförbindelser.

Ortsomdömen

Totalomdöme om Castel di Tusa

4,2 av 5 (31 Kundomdömen)
Lämna ditt omdöme om orten

Så här säger semesterhuskunder om Castel di Tusa 

 • 3,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-08-02

  ”Den lilla stormarknaden har ett bra utbud av baslivsmedel och hygienartiklar. där du får ett minimum, som kan behövas på semester.
  Stranden är mycket tyst och har stor vatten att erbjuda. Eftersom den är gjord av sten, är det nästan oundvikligt att hyra solstolar. Detta men det är billiga plats i hotellet.
  På stranden kaféer och restauranger där man kan sitta bekvämt.
  Annars är platsen ganska liten och erbjuder inte alltför mycket på "turist programmet", men har en viss charm, eftersom det helt enkelt inte är trångt där viset.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 936523. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-10-25 , resdatum: Oktober 2016

  ”Söt, liten, sömnig by. Mycket vackra klipporna vid havet.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 487124. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-10-21 , resdatum: Oktober 2016

  ”Totalt trevlig sicilianska, vackra havet landskap. Supermarket har stängt på onsdagar och från 13 till 16:30. Cefalu, 22 km mot Palermo, är en stor sicilianska kuststad och inbjuder dig att promenera i San Stephane, 10 km mot Messina kan du köpa vacker keramik.

  Svårt är de smala gatorna, särskilt i kombination med den kaotiska sätt på vilket sicilianare är problematiskt eviga lukten av avgaser. Om du vill äta ute, har restauranger mellan 15 och klockan 18:30 stängd. Förutom pizza allt är mycket dyrt. Jag betalade 9 euro för 10 Ravioli och var inte nöjd.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 610159. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-07-13 , resdatum: Juni 2016

  ”Platsen har gott om platser, en liten hamn och shopping marknaden. Det verkliga livet på gator och offentliga platser börjar på kvällen, finns en liten glassbutik vid ingången, glassen är läcker. Priserna i restauranger är inte friendly, priset-prestanda-förhållande (stor pizza 8-10 euro).

  Att utforska regionen, du behöver i alla fall en bil. Det finns också ett tåg från Tusa Palermo, utflykter det finns tillräckligt. Till stranden bör du ta i alla fall stängd tofflor för att enkelt komma in i vattnet (stenstrand).”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 936523. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-02-26 , resdatum: Juli 2015

  ”Inte överskridande av turister. Restauranger, kaféer och glassbarer finns. Det finns också en stormarknad där du kan fylla med förnödenheter. En lugn by.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 610159. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket


Foton från orten

Visa:
 • Objekt-nr. 610159
  från SEK 4 902
  för 1 vecka

  Castel di Tusa, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 3 personer

  Ca. 50 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, tvättmaskin, diskmaskin, strand ca. 300 m,
  4,9 av 5
  8 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 936523
  från SEK 3 978
  för 1 vecka

  Castel di Tusa, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 2 personer

  Ca. 40 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, strand ca. 2 km, hav ca. 300 m,
  5,0 av 5
  2 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 678988
  från SEK 6 260
  för 1 vecka

  Castel di Tusa, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterhus för max. 2 personer

  Ca. 29 m², 1 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-tv, strand ca. 2 km, , , ,
  5,0 av 5
  21 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 620403
  från SEK 4 045
  för 1 vecka

  Castel di Tusa, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 2 vuxna + 1 barn

  Ca. 50 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tvättmaskin, strand ca. 200 m
 • Objekt-nr. 1305324
  från SEK 4 324
  för 1 vecka

  Castel di Tusa, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 2 vuxna + 2 barn

  Ca. 55 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, internet, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, strand ca. 300 m
 • Objekt-nr. 1011653
  från SEK 5 307
  för 1 vecka

  Castel di Tusa, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 3 personer

  Ca. 50 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi, tvättmaskin, diskmaskin, strand ca. 200 m
 • Objekt-nr. 771638
  från SEK 2 880
  för 1 vecka

  Castel di Tusa, Sicilien (norra Sicilien)

  Studio för max. 4 personer

  Ca. 77 m², husdjur ej tillåtna, sat-tv, sandstrand ca. 200 m
 • Objekt-nr. 771639
  från SEK 3 660
  för 1 vecka

  Castel di Tusa, Sicilien (norra Sicilien)

  Studio för max. 5 personer

  Ca. 60 m², husdjur tillåtna (max. 1), sat-tv, tvättmaskin, grusstrand ca. 30 m
  1,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Objekt-nr. 487124
  + 2 boenden
  från SEK 8 668
  för 1 vecka

  Castel di Tusa, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterhus för max. 5 vuxna + 4 barn

  Ca. 160 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), tv, tvättmaskin, betongstrand ca. 3 m, hav ca. 1 km, ,
  4,5 av 5
  2 Kundomdömen
  Till denna anläggning hör ytterligare 2 objektstyper med 2 boenden
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