Logga in

Semesterhus i Cava d'Aliga & semesterlägenheter i Cava d'Aliga

 • Sicilien | Egen svalkande pool
  Från SEK 5 399

 • Sicilien | Topp-omdömen
  Från SEK 2 704

 • Sicilien | Semesterhus nära stranden
  Från SEK 3 042

 • Lipariska öarna | Vulkanöar​
  Från SEK 2 376

 • Italien | Något alldeles speciellt
  Från SEK 4 056

 • Italien | ​Semester på en italiensk lantgård
  Från SEK 4 056

 • Rom | En tur till den eviga staden
  Från SEK 3 651

 • Italien | Hus för gruppresor
  Från SEK 23 186

http://www.atraveo.se//cava d'aliga
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Siciliansk semesterhusvistelse

Sicilien är ett av de charmigaste och mest omtyckta resmålen i Italien. Denna den största ön i Medelhavet är enormt mångfaldig med undersköna stränder och fantastiska småstäder. Ön har även mycket att erbjuda vad gäller kulturella upplevelser och exkursioner i landskapet. Med ett semesterhus som bas kan man med fördel uppleva Siciliens förtrollning. atraveos utbud omfattar över 850 semesterhus och fler än 1800 semesterlägenheter. Här kan du njuta av en rofylld atmosfär i vackra omgivningar. Många av semesterhusen och lägenheterna ligger nära stranden och har egen pool. På så sätt står inget i vägen för badturer i privat atmosfär, i motsats till hotellen på de mer befolkningstäta orterna. Hos atraveo kan du välja mellan typiskt sicilianska lantgods med bioodling och ridmöjligheter, lyxiga villor eller mysiga semesterlägenheter i någon av kuststäderna, t.ex. i Taormina eller i huvudstaden Palermo. Låt dig inspireras av det stora urvalet och leta fram ditt drömboende för semestern på Sicilien.

Typiskt Sicilien: rykande vulkaner och det blå havet

För att kunna upptäcka Siciliens mångfald kan du antingen hyra en bil och på så sätt förbli självständig, eller delta vid en guidad tur med buss. Vulkanen Etna på norra Sicilien med dess ofta förekommande mindre eruptioner är den högsta och mest aktiva vulkanen i Europa, antagligen är den också den mest kända sevärdheten på ön. Dessutom är den väl ägnad för turister och kan i sällskap av en erfaren guide bestigas. Detta är självklart en upplevelse som man inte bör missa på Sicilien. Vid sidan av Etna är även Stromboli värd att nämnas. Denna vulkan befinner sig på den lilla ön med samma namn i ögruppen Eoliska öarna och är ständigt aktiv. Med oregelbundna men korta mellanrum sker här små eruptioner, vilka bjuder på ett fascinerande scenario, särskilt efter mörkrets inbrott.

Havet kan du inte bara uppleva från strandperspektivet utan även erövra genom en båt- eller dyktur. Utanför Sicilien finns fortfarande några större korallrev och ett omfattande bestånd av olika fiskarter, vilka trivs ovanligt bra i denna ursprungliga och orörda undervattensvärld.

Upptäck Siciliens städer från semesterhuset

På ön kan man upptäcka en mängd sevärda och vackra småorter. Staden Taormina är t.ex. väl värd ett besök. Flera berömda personer har vistats här och lärt sig uppskatta stadens särpräglade charm, dess typiskt sicilianska restauranger och lokala inköpsmöjligheter. Till dessa hör Oscar Wilde, Greta Garbo, Marlene Dietrich och Cary Grant, för att bara nämna några.  Till sevärdheterna hör bl.a. Villa del Casale, som står med på UNESCOs världskulturlista och har underbart vackra golvmosaiker, samt en mängd imponerande ruiner från romartiden. Ett besök i staden Palermo är också att rekommendera. Stadens katedraler, dess vackra platser och parker samt kapucinerklostrets berömda katakomber bör du under inga omständigheter missa. Catania, Messina, Ragusa, Trapani, Agrigento och Syrakus är andra intressanta städer på Sicilien.

Kulinariska specialiteter på Sicilien

Siciliens kök är lika mångfacetterat som ön själv. Den sicilianska glassen har sitt ursprung i romartiden. Enligt vad som berättas uppfanns den vid foten av Etna, där man kom på idén att blanda söta drycker från Arabien med glassen från vulkanregionen och servera detta som en alldeles speciell läckerhet. Urvalet av olika glasskreationer är mycket brett, och man bör inte missa dessa läckerheter om man befinner sig här under de heta sommarmånaderna. Men även sicilianska bakverk är bekanta för sin speciella karaktär. Dessutom produceras förnämliga vinsorter på Sicilien. Även färska fikon, mandariner, körsbär, aprikoser meloner och mycket mer odlas på ön och säljs i färskt skick på de olika regionala marknaderna.

Njut av Medelhavsklimatet

Klimatet på Sicilien är till övervägande delen milt och soligt. På vintern sjunker temperaturen sällan under noll grader. Den populäraste resperioden är tidigt på året, särskilt april och maj – eftersom somrarna är mycket heta och torra – samt sensommaren mellan september och början av november. Generellt sett är det något svalare i inlandet än vid kusten, då dessa regioner ligger högre upp.

Med flyg till semesterlägenheten på Sicilien

Till Sicilien reser man antingen med flyg eller med bil. Det finns internationella flygplatser med linje- och chartertrafik i Palermo, Catania och Trapani. Väl framme på ön lönar det sig att skaffa en hyrbil för att kunna ta sig smidigt till semesterhuset och även göra en eller annan utflykt. Men de flesta större orterna – främst de i kustnära läge – har goda kollektivtrafikförbindelser.

Kundomdömen

5,0 av 5 (10 Kundomdömen)
1 Semesterhusen och semesterlägenheterna i i Cava d'Aliga har av 10 fått i genomsnitt 5,0 av 5 möjliga hussymboler.

Ortsomdömen

Totalomdöme om Cava d'Aliga

3,8 av 5 (6 Kundomdömen)
Lämna ditt omdöme om orten

Så här säger semesterhuskunder om Cava d'Aliga 

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-11-09 , resdatum: Oktober 2016

  ”Platsen är liten, men har allt du behöver: en stor slaktare, de stora korvar, ost och bröd som säljs. Det finns också en stormarknad. Under lågsäsong endast två restauranger öppna, erbjuder huvudsakligen pizzor. Om du vill ha en bit av livsmedel av hög kvalitet, kör du några kilometer att Scicli.
  De badanläggningar är idealiska.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1170680. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-08-22 , resdatum: Juli 2016

  ”Cava D'Aliga är en liten by med en stor sandstrand. Vad kan du göra här? Du kan bada, ta en sola, gå till restaurangen (stora musslor). Det är ganska svårt att få ut av det och besöka några ytterligare Bästa platserna om du inte har en bil. Så du är bäst att hyra en bil. Ragusa-huvudstad i regionen och Modica - utestående städer.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1179633. Ortsomdömet är maskinöversatt från polska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  atraveo-kund Langer skrev
  den 2016-08-16 , resdatum: Juli 2016

  ”Cava D'Aliga är långt ifrån de platser som vi ville besöka. Men lyckligtvis Sicilien har fått snabba motorvägar, så det är ganska lätt att nå många regioner. Om du besöker den södra delen av ön, måste du se Ragusa och Modica - oförglömliga barock stil städerna.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1179633. Ortsomdömet är maskinöversatt från polska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-08-16 , resdatum: Juli 2016

  ”Cava d'Agila är en trevlig liten stad med en vacker strand, mycket italienska, få utländska turister. Det är en besparing till butiker i staden direkt och 1 km utanför ett stort snabbköp. Middag sker en liten fisk, grönsaker och frukt på marknaden på torget. På grund av bristande motorvägen, är det svårt att göra utflykter, 150 km från Agrigento behöver bra 3 timmar. Man kan här mycket trevligt att se solnedgången, vacker syn.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1170680. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 3,0 av 5
  atraveo-kund Slangen skrev
  den 2016-07-02 , resdatum: Juni 2016

  ”Stormarknader finns i närheten, städer är tyst, lite turism. Ragusa, Modica och Noto är lätt åtkomliga. Cava Daligia är en sovande stad, ingen underhållning. Sicli och Punta Secca, där hus från filmen Montalbano är kul att besöka.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 933745. Ortsomdömet är maskinöversatt från nederländska. Till originalspråket


Visa:
 • Objekt-nr. 1258889
  från SEK 3 042
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 8 personer

  Ca. 120 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, WLAN överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, strand ca. 100 m, hav ca. 150 m,
 • Objekt-nr. 1170680
  + 2 boenden
  från SEK 6 354
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 70 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, WLAN överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 10 m, hav ca. 20 m,
  5,0 av 5
  2 Kundomdömen
  Till denna anläggning hör ytterligare 2 objektstyper med 2 boenden
 • Objekt-nr. 410426
  från SEK 11 492
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 6 vuxna + 1 barn

  Ca. 160 m², 3 sovrum, 3 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-TV, tvättmaskin, diskmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 900 m, hav ca. 500 m, , ,
  5,0 av 5
  4 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 1177289
  + 2 boenden
  från SEK 4 056
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 75 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), TV, strand ca. 350 m,
  Till denna anläggning hör ytterligare 2 objektstyper med 2 boenden
 • Objekt-nr. 494946
  + 1 boende
  från SEK 4 027
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 45 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, internet, WLAN, tvättmaskin, hav ca. 500 m
  Till denna anläggning hör ytterligare 1 objektstyp med 1 boende
 • Objekt-nr. 708553
  från SEK 3 177
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 40 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, internet, WLAN, tvättmaskin, hav ca. 500 m
 • Objekt-nr. 1240009
  från SEK 3 679
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 120 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, internet, WLAN, tvättmaskin, hav ca. 200 m
 • Objekt-nr. 933745
  från SEK 5 205
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 5 personer

  Ca. 80 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, WLAN, tvättmaskin, diskmaskin, sandstrand ca. 30 m
  5,0 av 5
  2 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 725392
  från SEK 3 129
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 55 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, WLAN, tvättmaskin, sandstrand ca. 500 m
 • Objekt-nr. 725393
  från SEK 2 743
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 42 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, WLAN, tvättmaskin, sandstrand ca. 500 m
 • Objekt-nr. 1249507
  från SEK 5 012
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 4 personer

  Ca. 80 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), sat-TV, WLAN, tvättmaskin, diskmaskin, sandstrand ca. 100 m
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