Logga in

Semesterhus i Cava d'Aliga & semesterlägenheter i Cava d'Aliga

 • Sicilien | Egen svalkande pool
  492 erbjudanden

 • Sicilien | Topp-omdömen
  283 erbjudanden

 • Sicilien | Semesterhus nära stranden
  816 erbjudanden

 • Italien | Något alldeles speciellt
  87 erbjudanden

 • Italien | ​Semester på en italiensk lantgård
  689 erbjudanden

 • Rom | En tur till den eviga staden
  5 erbjudanden

 • Italien | Hus för gruppresor
  139 erbjudanden

 • Italien ​| ​Badnöje i semesterparken
  6 212 erbjudanden

http://www.atraveo.se//cava+d%27aliga
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Siciliansk semesterhusvistelse

Sicilien är ett av de charmigaste och mest omtyckta resmålen i Italien. Denna den största ön i Medelhavet är enormt mångfaldig med undersköna stränder och fantastiska småstäder. Ön har även mycket att erbjuda vad gäller kulturella upplevelser och exkursioner i landskapet. Med ett semesterhus som bas kan man med fördel uppleva Siciliens förtrollning. atraveos utbud omfattar över 850 semesterhus och fler än 1800 semesterlägenheter. Här kan du njuta av en rofylld atmosfär i vackra omgivningar. Många av semesterhusen och lägenheterna ligger nära stranden och har egen pool. På så sätt står inget i vägen för badturer i privat atmosfär, i motsats till hotellen på de mer befolkningstäta orterna. Hos atraveo kan du välja mellan typiskt sicilianska lantgods med bioodling och ridmöjligheter, lyxiga villor eller mysiga semesterlägenheter i någon av kuststäderna, t.ex. i Taormina eller i huvudstaden Palermo. Låt dig inspireras av det stora urvalet och leta fram ditt drömboende för semestern på Sicilien.

Typiskt Sicilien: rykande vulkaner och det blå havet

För att kunna upptäcka Siciliens mångfald kan du antingen hyra en bil och på så sätt förbli självständig, eller delta vid en guidad tur med buss. Vulkanen Etna på norra Sicilien med dess ofta förekommande mindre eruptioner är den högsta och mest aktiva vulkanen i Europa, antagligen är den också den mest kända sevärdheten på ön. Dessutom är den väl ägnad för turister och kan i sällskap av en erfaren guide bestigas. Detta är självklart en upplevelse som man inte bör missa på Sicilien. Vid sidan av Etna är även Stromboli värd att nämnas. Denna vulkan befinner sig på den lilla ön med samma namn i ögruppen Eoliska öarna och är ständigt aktiv. Med oregelbundna men korta mellanrum sker här små eruptioner, vilka bjuder på ett fascinerande scenario, särskilt efter mörkrets inbrott.

Havet kan du inte bara uppleva från strandperspektivet utan även erövra genom en båt- eller dyktur. Utanför Sicilien finns fortfarande några större korallrev och ett omfattande bestånd av olika fiskarter, vilka trivs ovanligt bra i denna ursprungliga och orörda undervattensvärld.

Upptäck Siciliens städer från semesterhuset

På ön kan man upptäcka en mängd sevärda och vackra småorter. Staden Taormina är t.ex. väl värd ett besök. Flera berömda personer har vistats här och lärt sig uppskatta stadens särpräglade charm, dess typiskt sicilianska restauranger och lokala inköpsmöjligheter. Till dessa hör Oscar Wilde, Greta Garbo, Marlene Dietrich och Cary Grant, för att bara nämna några.  Till sevärdheterna hör bl.a. Villa del Casale, som står med på UNESCOs världskulturlista och har underbart vackra golvmosaiker, samt en mängd imponerande ruiner från romartiden. Ett besök i staden Palermo är också att rekommendera. Stadens katedraler, dess vackra platser och parker samt kapucinerklostrets berömda katakomber bör du under inga omständigheter missa. Catania, Messina, Ragusa, Trapani, Agrigento och Syrakus är andra intressanta städer på Sicilien.

Kulinariska specialiteter på Sicilien

Siciliens kök är lika mångfacetterat som ön själv. Den sicilianska glassen har sitt ursprung i romartiden. Enligt vad som berättas uppfanns den vid foten av Etna, där man kom på idén att blanda söta drycker från Arabien med glassen från vulkanregionen och servera detta som en alldeles speciell läckerhet. Urvalet av olika glasskreationer är mycket brett, och man bör inte missa dessa läckerheter om man befinner sig här under de heta sommarmånaderna. Men även sicilianska bakverk är bekanta för sin speciella karaktär. Dessutom produceras förnämliga vinsorter på Sicilien. Även färska fikon, mandariner, körsbär, aprikoser meloner och mycket mer odlas på ön och säljs i färskt skick på de olika regionala marknaderna.

Njut av Medelhavsklimatet

Klimatet på Sicilien är till övervägande delen milt och soligt. På vintern sjunker temperaturen sällan under noll grader. Den populäraste resperioden är tidigt på året, särskilt april och maj – eftersom somrarna är mycket heta och torra – samt sensommaren mellan september och början av november. Generellt sett är det något svalare i inlandet än vid kusten, då dessa regioner ligger högre upp.

Med flyg till semesterlägenheten på Sicilien

Till Sicilien reser man antingen med flyg eller med bil. Det finns internationella flygplatser med linje- och chartertrafik i Palermo, Catania och Trapani. Väl framme på ön lönar det sig att skaffa en hyrbil för att kunna ta sig smidigt till semesterhuset och även göra en eller annan utflykt. Men de flesta större orterna – främst de i kustnära läge – har goda kollektivtrafikförbindelser.

Ortsomdömen

Totalomdöme om Cava d'Aliga

3,9 av 5 (12 Kundomdömen)
Lämna ditt omdöme om orten

Så här säger semesterhuskunder om Cava d'Aliga 

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-09-11 , resdatum: Augusti 2017

  ”Anläggningen föredras av italienarna, så det är knappast inställd på internationell turism, vilket i slutändan gör charmen av platsen. När det tas på det italienska sättet att leva, det är mycket trevligt och bra.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1205275. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  atraveo-kund Vincent skrev
  den 2017-08-28 , resdatum: Augusti 2017

  ”Det finns en härlig strand där du kan hyra stolar på pizzerian, vi har ätit här flera gånger bra. Priserna är låga för holländska förståelse. Vattentemperaturen är trevlig. Dessutom Donnalucata är en liten fiskeby. Speciellt på natten är det tyst. De enda aktiviteter som fortfarande äger rum på strandpromenaden eller på stranden. Lyckligtvis hade vi både bra vy. Det fanns en beach soccer final och en annan kväll med en spektakulär fyrverkeri precis framför vårt hus. För ungdomar som är som natt steg är kanske alltför tyst. Det finns en stormarknad med färskt bröd inom gångavstånd och 2 stormarknader med brett urval på några km bort. För shoppings och liknande inte gå till denna del av Sicilien. För dem som vill se mer: många historiska städer som är på Unescos lista är lätt att nå med bil. Ett måste att gå är Cava Grande del Cassibile, mycket trevligt att se även om det är ganska en uppförsbacke.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1179633. Ortsomdömet är maskinöversatt från nederländska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-08-05 , resdatum: Juli 2017

  ”Ingen plats, men ändå alltid liv och mycket vacker sandstrand.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1170680. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 3,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-07-17 , resdatum: Juni 2017

  ”I bostadsort, den enda butiken för att köpa en Spar, gå ca 10 minuter för större inköp red med bil till super marknader bort inom en 10-15 minuters bilresa. Stranden här är verkligen trevligt, men ganska kort, men mild inträde i havet, vilket är kristallklart, glädje och roligt för barn. På kvällarna, så efter 22, höll högt och galen åktur på skotrar, särskilt när man närmar sig backen till uppfarten som ägde rum med full gaspådrag, den enda nackdelen.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1170680. Ortsomdömet är maskinöversatt från polska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-07-03 , resdatum: Juni 2017

  ”Trevligt litet rum med en stor strand, bra pizza, stor glass butik och ett litet snabbköp.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1179633. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket


 • Objekt-nr. 708553
  från SEK 3 209
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 40 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, internet, WiFi, tvättmaskin, hav ca. 500 m
 • Objekt-nr. 725392
  från SEK 3 160
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 55 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi (från 2018-01-01), tvättmaskin (från 2018-01-01), sandstrand ca. 500 m
 • Objekt-nr. 725393
  från SEK 2 770
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 42 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi (från 2018-01-01), tvättmaskin (från 2018-01-01), sandstrand ca. 500 m
 • Objekt-nr. 1177290
  + 1 boende
  från SEK 4 438
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 75 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), tv, strand ca. 350 m,
  Till denna anläggning hör ytterligare 1 objektstyp med 1 boende
 • Objekt-nr. 1153869
  från SEK 5 609
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 65 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1) (från 2018-01-01), sat-tv (från 2018-01-01), WiFi (från 2018-01-01), sandstrand ca. 1,3 km,
 • Objekt-nr. 1153870
  från SEK 5 609
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 65 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1) (från 2018-01-01), sat-tv (från 2018-01-01), WiFi (från 2018-01-01), sandstrand ca. 1,3 km,
 • Objekt-nr. 1153871
  från SEK 5 609
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 65 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1) (från 2018-01-01), sat-tv (från 2018-01-01), WiFi (från 2018-01-01), sandstrand ca. 1,3 km,
 • Objekt-nr. 1170680
  + 2 boenden
  från SEK 6 418
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 70 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 10 m, hav ca. 20 m,
  4,6 av 5
  5 Kundomdömen
  Till denna anläggning hör ytterligare 2 objektstyper med 2 boenden
 • Objekt-nr. 1153872
  från SEK 5 609
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 65 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1) (från 2018-01-01), sat-tv (från 2018-01-01), WiFi (från 2018-01-01), sandstrand ca. 1,3 km,
 • Objekt-nr. 933745
  från SEK 5 453
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 5 personer

  Ca. 80 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-tv (från 2018-01-01), WiFi (från 2018-01-01), tvättmaskin (från 2018-01-01), diskmaskin (från 2018-01-01), sandstrand ca. 30 m
  5,0 av 5
  2 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 410426
  från SEK 11 900
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 6 vuxna + 1 barn

  Ca. 160 m², 3 sovrum, 3 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, diskmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 900 m, hav ca. 500 m, , ,
  5,0 av 5
  4 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 1258889
  från SEK 3 560
  för 1 vecka

  Cava d'Aliga, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 8 personer

  Ca. 120 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, strand ca. 100 m, hav ca. 150 m,
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