Logga in

Semesterhus i Modica & semesterlägenheter i Modica

 • Sicilien | Egen svalkande pool
  477 erbjudanden

 • Sicilien | Topp-omdömen
  85 erbjudanden

 • Sicilien | Semesterhus nära stranden
  808 erbjudanden

 • Italien | Något alldeles speciellt
  90 erbjudanden

 • Italien | ​Semester på en italiensk lantgård
  678 erbjudanden

 • Rom | En tur till den eviga staden
  5 erbjudanden

 • Italien | Hus för gruppresor
  120 erbjudanden

 • Italien ​| ​Badnöje i semesterparken
  6 079 erbjudanden

http://www.atraveo.se//modica
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Siciliansk semesterhusvistelse

Sicilien är ett av de charmigaste och mest omtyckta resmålen i Italien. Denna den största ön i Medelhavet är enormt mångfaldig med undersköna stränder och fantastiska småstäder. Ön har även mycket att erbjuda vad gäller kulturella upplevelser och exkursioner i landskapet. Med ett semesterhus som bas kan man med fördel uppleva Siciliens förtrollning. atraveos utbud omfattar över 850 semesterhus och fler än 1800 semesterlägenheter. Här kan du njuta av en rofylld atmosfär i vackra omgivningar. Många av semesterhusen och lägenheterna ligger nära stranden och har egen pool. På så sätt står inget i vägen för badturer i privat atmosfär, i motsats till hotellen på de mer befolkningstäta orterna. Hos atraveo kan du välja mellan typiskt sicilianska lantgods med bioodling och ridmöjligheter, lyxiga villor eller mysiga semesterlägenheter i någon av kuststäderna, t.ex. i Taormina eller i huvudstaden Palermo. Låt dig inspireras av det stora urvalet och leta fram ditt drömboende för semestern på Sicilien.

Typiskt Sicilien: rykande vulkaner och det blå havet

För att kunna upptäcka Siciliens mångfald kan du antingen hyra en bil och på så sätt förbli självständig, eller delta vid en guidad tur med buss. Vulkanen Etna på norra Sicilien med dess ofta förekommande mindre eruptioner är den högsta och mest aktiva vulkanen i Europa, antagligen är den också den mest kända sevärdheten på ön. Dessutom är den väl ägnad för turister och kan i sällskap av en erfaren guide bestigas. Detta är självklart en upplevelse som man inte bör missa på Sicilien. Vid sidan av Etna är även Stromboli värd att nämnas. Denna vulkan befinner sig på den lilla ön med samma namn i ögruppen Eoliska öarna och är ständigt aktiv. Med oregelbundna men korta mellanrum sker här små eruptioner, vilka bjuder på ett fascinerande scenario, särskilt efter mörkrets inbrott.

Havet kan du inte bara uppleva från strandperspektivet utan även erövra genom en båt- eller dyktur. Utanför Sicilien finns fortfarande några större korallrev och ett omfattande bestånd av olika fiskarter, vilka trivs ovanligt bra i denna ursprungliga och orörda undervattensvärld.

Upptäck Siciliens städer från semesterhuset

På ön kan man upptäcka en mängd sevärda och vackra småorter. Staden Taormina är t.ex. väl värd ett besök. Flera berömda personer har vistats här och lärt sig uppskatta stadens särpräglade charm, dess typiskt sicilianska restauranger och lokala inköpsmöjligheter. Till dessa hör Oscar Wilde, Greta Garbo, Marlene Dietrich och Cary Grant, för att bara nämna några.  Till sevärdheterna hör bl.a. Villa del Casale, som står med på UNESCOs världskulturlista och har underbart vackra golvmosaiker, samt en mängd imponerande ruiner från romartiden. Ett besök i staden Palermo är också att rekommendera. Stadens katedraler, dess vackra platser och parker samt kapucinerklostrets berömda katakomber bör du under inga omständigheter missa. Catania, Messina, Ragusa, Trapani, Agrigento och Syrakus är andra intressanta städer på Sicilien.

Kulinariska specialiteter på Sicilien

Siciliens kök är lika mångfacetterat som ön själv. Den sicilianska glassen har sitt ursprung i romartiden. Enligt vad som berättas uppfanns den vid foten av Etna, där man kom på idén att blanda söta drycker från Arabien med glassen från vulkanregionen och servera detta som en alldeles speciell läckerhet. Urvalet av olika glasskreationer är mycket brett, och man bör inte missa dessa läckerheter om man befinner sig här under de heta sommarmånaderna. Men även sicilianska bakverk är bekanta för sin speciella karaktär. Dessutom produceras förnämliga vinsorter på Sicilien. Även färska fikon, mandariner, körsbär, aprikoser meloner och mycket mer odlas på ön och säljs i färskt skick på de olika regionala marknaderna.

Njut av Medelhavsklimatet

Klimatet på Sicilien är till övervägande delen milt och soligt. På vintern sjunker temperaturen sällan under noll grader. Den populäraste resperioden är tidigt på året, särskilt april och maj – eftersom somrarna är mycket heta och torra – samt sensommaren mellan september och början av november. Generellt sett är det något svalare i inlandet än vid kusten, då dessa regioner ligger högre upp.

Med flyg till semesterlägenheten på Sicilien

Till Sicilien reser man antingen med flyg eller med bil. Det finns internationella flygplatser med linje- och chartertrafik i Palermo, Catania och Trapani. Väl framme på ön lönar det sig att skaffa en hyrbil för att kunna ta sig smidigt till semesterhuset och även göra en eller annan utflykt. Men de flesta större orterna – främst de i kustnära läge – har goda kollektivtrafikförbindelser.

Ortsomdömen

Totalomdöme om Modica

4,2 av 5 (53 Kundomdömen)
Lämna ditt omdöme om orten

Så här säger semesterhuskunder om Modica 

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-09-13 , resdatum: Augusti 2017

  ”Modica gillade det så mycket, kan du äta det utmärkt (nära Basilica stiga det finns en mycket bra fiskrestaurang). Promenader genom staden och besök är värda ett besök.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1003892. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 3,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-08-29 , resdatum: Juli 2017

  ”Mycket lantliga karaktär! Det finns brukar gå till större längder på mindre landsvägar. måste köra 9 km (och beroende på kraven möjligen också betydligt mer) gå för shopping och restauranger är i genomsnitt som sex .... Det finns inom flera små livsmedelsbutiker och olika restauranger.

  Varning! Sicilien är bra! Även om vi var mestadels stillastående, hade vi gått efter 14 dagar 2000 km med bil. Resor till Syracuse, Taormina, Catania och Etna är härifrån heldagsturer! Även på vägarna runt Modica 80 km / t anses hastighetsgräns eftersom vägarna är inte så bra. Dock verkar hastighetsgränserna knappast någon att hålla. ;-)”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1003892. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-07-23 , resdatum: Juli 2017

  ”Huset ligger utanför byn. Många affärer (mycket välfyllda stormarknader) i cirka 15 minuter (med bil) bort. Bageri 5 minuter. Staden Modica har en fin gammal stad. Ingen turistcentrum patina av charm, Catania 1,5 timmar bort. Syracuse är en timme bort. Agrigento är knappt 3 timmar bort (dåliga vägar). Marina DII dii Modica och Ragusa Marina har fina klara och särskilt rena stränder med acceptabel infrastruktur och är 35 eller 45 minuter.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 650901. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  atraveo-kund Eddy skrev
  den 2017-07-02 , resdatum: Juni 2017

  ”Platsen idealisk som en bas för att besöka Syracuse, Noto, Ragusa och havet.
  Trevlig och välsmakande restaurang inom gångavstånd. Mycket vänlig service.
  Varuhuset i Frigintini (Conad) är okej Mycket vänlig och hjälpsam personal.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 837045. Ortsomdömet är maskinöversatt från nederländska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-06-18 , resdatum: Maj 2017

  ”Modica är en vacker plats med många affärer, trevliga små butiker som säljer läckra tilltugg (choklad, mandel cookies, etc.), väl värt ett besök!”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1185270. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket


Foton från orten

 • Objekt-nr. 1295806
  + 3 boenden
  från SEK 7 999
  för 1 vecka

  Modica, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 80 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-tv, WiFi överallt, sandstrand ca. 15 km, ,
  Till denna anläggning hör ytterligare 3 objektstyper med 3 boenden
 • Objekt-nr. 801035
  från SEK 3 707
  för 1 vecka

  Modica, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 88 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), tv, internet, WiFi, tvättmaskin, diskmaskin, objekt för icke-rökare, hav ca. 20 km
  5,0 av 5
  2 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 1215076
  från SEK 3 804
  för 1 vecka

  Modica, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 60 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, strand ca. 20 km
 • Objekt-nr. 1233054
  från SEK 9 559
  för 1 vecka

  Modica, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 3 vuxna + 1 barn

  Ca. 90 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, strand ca. 15 km,
 • Objekt-nr. 1333094
  från SEK 7 804
  för 1 vecka

  Modica, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 6 personer

  Ca. 120 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), tv, WiFi överallt, tvättmaskin, diskmaskin, sandstrand ca. 15 km,
 • Objekt-nr. 650901
  från SEK 33 165
  för 1 vecka

  Modica, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 16 personer

  Ca. 230 m², 7 sovrum, 8 badrum, husdjur ej tillåtna, WiFi överallt, tvättmaskin, diskmaskin, sandstrand ca. 15 km, ,
  5,0 av 5
  3 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 1218725
  från SEK 32 999
  för 1 vecka

  Modica, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 15 personer

  Ca. 600 m², 9 sovrum, 10 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, internet, WiFi, tvättmaskin, diskmaskin, hav ca. 300 m,
 • Objekt-nr. 1194937
  från SEK 2 283
  för 1 vecka

  Modica, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 160 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), tv, internet, WiFi, tvättmaskin, hav ca. 20 km
 • Objekt-nr. 663944
  från SEK 3 707
  för 1 vecka

  Modica, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 2 vuxna + 2 barn

  Ca. 35 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-tv, WiFi, sandstrand ca. 4 km,
  5,0 av 5
  5 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 1185270
  från SEK 17 558
  för 1 vecka

  Modica, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 10 personer

  Ca. 350 m², 7 sovrum, 11 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-tv, tvättmaskin, diskmaskin, strand ca. 25 km
  4,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Objekt-nr. 1227048
  från SEK 34 891
  för 1 vecka

  Modica, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 16 personer

  Ca. 300 m², 7 sovrum, 7 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, internet, WiFi, tvättmaskin, diskmaskin, hav ca. 15 km,
 • Objekt-nr. 1274590
  från SEK 2 624
  för 1 vecka

  Modica, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 3 vuxna + 1 barn

  Ca. 55 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, tvättmaskin, grusstrand ca. 2 km, hav ca. 15 km
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