Semesterhus i San Vito lo Capo & semesterlägenheter i San Vito lo Capo

 • Sicilien | Egen svalkande pool
  Från SEK 4 751

 • Sicilien | Topp-omdömen
  Från SEK 2 114

 • Pantelleria | Semester i stenhus
  Från SEK 2 424

 • Sicilien | Semesterhus nära stranden
  Från SEK 2 967

 • Lipariska öarna | Vulkanöar​
  Från SEK 2 036

 • Rom | Bästa semesterort Italien
  Från SEK 4 072

 • Italien | Något alldeles speciellt
  Från SEK 3 975

 • Italien | ​Semester på en italiensk lantgård
  Från SEK 3 587

http://www.atraveo.se//san vito lo capo
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Siciliansk semesterhusvistelse

Sicilien är ett av de charmigaste och mest omtyckta resmålen i Italien. Denna den största ön i Medelhavet är enormt mångfaldig med undersköna stränder och fantastiska småstäder. Ön har även mycket att erbjuda vad gäller kulturella upplevelser och exkursioner i landskapet. Med ett semesterhus som bas kan man med fördel uppleva Siciliens förtrollning. atraveos utbud omfattar över 850 semesterhus och fler än 1800 semesterlägenheter. Här kan du njuta av en rofylld atmosfär i vackra omgivningar. Många av semesterhusen och lägenheterna ligger nära stranden och har egen pool. På så sätt står inget i vägen för badturer i privat atmosfär, i motsats till hotellen på de mer befolkningstäta orterna. Hos atraveo kan du välja mellan typiskt sicilianska lantgods med bioodling och ridmöjligheter, lyxiga villor eller mysiga semesterlägenheter i någon av kuststäderna, t.ex. i Taormina eller i huvudstaden Palermo. Låt dig inspireras av det stora urvalet och leta fram ditt drömboende för semestern på Sicilien.

Typiskt Sicilien: rykande vulkaner och det blå havet

För att kunna upptäcka Siciliens mångfald kan du antingen hyra en bil och på så sätt förbli självständig, eller delta vid en guidad tur med buss. Vulkanen Etna på norra Sicilien med dess ofta förekommande mindre eruptioner är den högsta och mest aktiva vulkanen i Europa, antagligen är den också den mest kända sevärdheten på ön. Dessutom är den väl ägnad för turister och kan i sällskap av en erfaren guide bestigas. Detta är självklart en upplevelse som man inte bör missa på Sicilien. Vid sidan av Etna är även Stromboli värd att nämnas. Denna vulkan befinner sig på den lilla ön med samma namn i ögruppen Eoliska öarna och är ständigt aktiv. Med oregelbundna men korta mellanrum sker här små eruptioner, vilka bjuder på ett fascinerande scenario, särskilt efter mörkrets inbrott.

Havet kan du inte bara uppleva från strandperspektivet utan även erövra genom en båt- eller dyktur. Utanför Sicilien finns fortfarande några större korallrev och ett omfattande bestånd av olika fiskarter, vilka trivs ovanligt bra i denna ursprungliga och orörda undervattensvärld.

Upptäck Siciliens städer från semesterhuset

På ön kan man upptäcka en mängd sevärda och vackra småorter. Staden Taormina är t.ex. väl värd ett besök. Flera berömda personer har vistats här och lärt sig uppskatta stadens särpräglade charm, dess typiskt sicilianska restauranger och lokala inköpsmöjligheter. Till dessa hör Oscar Wilde, Greta Garbo, Marlene Dietrich och Cary Grant, för att bara nämna några.  Till sevärdheterna hör bl.a. Villa del Casale, som står med på UNESCOs världskulturlista och har underbart vackra golvmosaiker, samt en mängd imponerande ruiner från romartiden. Ett besök i staden Palermo är också att rekommendera. Stadens katedraler, dess vackra platser och parker samt kapucinerklostrets berömda katakomber bör du under inga omständigheter missa. Catania, Messina, Ragusa, Trapani, Agrigento och Syrakus är andra intressanta städer på Sicilien.

Kulinariska specialiteter på Sicilien

Siciliens kök är lika mångfacetterat som ön själv. Den sicilianska glassen har sitt ursprung i romartiden. Enligt vad som berättas uppfanns den vid foten av Etna, där man kom på idén att blanda söta drycker från Arabien med glassen från vulkanregionen och servera detta som en alldeles speciell läckerhet. Urvalet av olika glasskreationer är mycket brett, och man bör inte missa dessa läckerheter om man befinner sig här under de heta sommarmånaderna. Men även sicilianska bakverk är bekanta för sin speciella karaktär. Dessutom produceras förnämliga vinsorter på Sicilien. Även färska fikon, mandariner, körsbär, aprikoser meloner och mycket mer odlas på ön och säljs i färskt skick på de olika regionala marknaderna.

Njut av Medelhavsklimatet

Klimatet på Sicilien är till övervägande delen milt och soligt. På vintern sjunker temperaturen sällan under noll grader. Den populäraste resperioden är tidigt på året, särskilt april och maj – eftersom somrarna är mycket heta och torra – samt sensommaren mellan september och början av november. Generellt sett är det något svalare i inlandet än vid kusten, då dessa regioner ligger högre upp.

Med flyg till semesterlägenheten på Sicilien

Till Sicilien reser man antingen med flyg eller med bil. Det finns internationella flygplatser med linje- och chartertrafik i Palermo, Catania och Trapani. Väl framme på ön lönar det sig att skaffa en hyrbil för att kunna ta sig smidigt till semesterhuset och även göra en eller annan utflykt. Men de flesta större orterna – främst de i kustnära läge – har goda kollektivtrafikförbindelser.

Kundomdömen

4,0 av 5 (20 Kundomdömen)
1 Semesterhusen och semesterlägenheterna i i San Vito lo Capo har av 20 fått i genomsnitt 4,0 av 5 möjliga hussymboler.

Ortsomdömen

Totalomdöme om San Vito lo Capo

4,2 av 5 (63 Kundomdömen)
Lämna ditt omdöme om orten

Så här säger semesterhuskunder om San Vito lo Capo 

 • 5,0 av 5
  atraveo-kund Gutensteiner skrev
  den 2015-06-07 , resdatum: Maj 2015

  ”Campingplatsen är riktigt bra. Den lilla sandstranden inte bry eftersom brygga en är snabb i vattnet. I början av juni, denna öppna havssidan för simning fortfarande ganska coolt. För snorkling nödvändigtvis mitnhemen 4-5mm neopren. Baden är allt. Till fots är det 10 min. Till fantastiska singel vikar med turkost vatten eller 1km 1a eiem stranden som på Westwind har en stor våg. Den som letar efter en turistiska strand, som går till San Vito. Här med biluthyrning. Det finns också gratis parkering. Butiker och shopping 1a där. Motorbåtar i försäsongen kostar 100 € / dag för 6 personer. En musthave eftersom Zingaroparkseite har mycket varmare vatten. Det lovart 23 ° C vatten nära stranden och mycket mer fisk. Du kan också vandra, men är bättre med båt. Jag kan vandra i bergen. En fantastisk plats och under lågsäsong, är platsen tyst. Om 02.6. (Holiday) är mer på gång, men aldrig så mycket som i augusti. För klättring campingen den bästa platsen jag vet sportklättring i 35 år. I motsats till rapporter god krokmaterial. Det kommer att omkonstrueras kraftigt. Ny bara V2A med Kettenumlenkern och självhäftande krokar. Tradcimbings Jag försökte inte, va för varmt för långa rutter (10-05 månader). Med detta område betydligt bättre och familientauglicheres begrepp än t.ex. Kalymnos. En hyrbil krävs. Var uppmärksam på kontrakten. Boka endast med fullständigt skydd och utesluta eventuellt överskott. Här finns riktiga fallgropar och oseriösa saker, så på 4000 € avdragsgill. Vi hade kontrollera och Sicilien 24 bilar; all inclusive Peugeot 208 för två Var € 375 utan självrisk. Vänner hade inte läst samtidigt som korrekt vid bokningstillfället. Så titta på folk.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 758199. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2014-08-21 , resdatum: Augusti 2014

  ”Om du vill se något av Trapani området, det är en fantastisk plats att bo. Vägen till norr är mycket upptagen. Alltid gå söderut för att besöka platser. Om du vill se Etna, är det bättre att boka en vy extra dagar i Catania området. Din shopping är bara 10-20 minuter bort, men endast nås med bil.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 214055. Ortsomdömet är maskinöversatt från nederländska. Till originalspråket

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2014-08-10

  ”Det är en härlig utväg, med massor av italienska familjer med små barn. OK shopping.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 647586. Ortsomdömet är maskinöversatt från danska. Till originalspråket

 • 3,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2014-06-22 , resdatum: Juni 2014

  ”San Vito lo Capo är en ren turist.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 354509. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2013-12-16 , resdatum: December 2013

  ”Shopping i San Vito lo Capo.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 257854. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket


Foton från orten

Visa:
 • Objekt-nr. 1194653
  från SEK 15 753
  för 1 vecka

  San Vito lo Capo, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 5 personer

  Ca. 55 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, sandstrand ca. 400 m,
 • Objekt-nr. 1186765
  från SEK 5 836
  för 1 vecka

  San Vito lo Capo, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  2 sovrum, husdjur ej tillåtna, TV, internet, tvättmaskin, diskmaskin, strand ca. 80 m
 • Objekt-nr. 1186766
  från SEK 6 786
  för 1 vecka

  San Vito lo Capo, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 5 personer

  2 sovrum, husdjur ej tillåtna, TV, internet, tvättmaskin, diskmaskin, strand ca. 80 m
 • Objekt-nr. 214055
  från SEK 6 107
  för 1 vecka

  San Vito lo Capo, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 65 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, internet, WLAN, tvättmaskin, diskmaskin, strand ca. 2 km, ,
  5,0 av 5
  3 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 1194650
  från SEK 5 671
  för 1 vecka

  San Vito lo Capo, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 55 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, tvättmaskin, sandstrand ca. 270 m
 • Objekt-nr. 921457
  från SEK 5 564
  för 1 vecka

  San Vito lo Capo, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 5 personer

  2 sovrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, internet, tvättmaskin, grusstrand ca. 1,2 km
 • Objekt-nr. 921458
  från SEK 5 564
  för 1 vecka

  San Vito lo Capo, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 5 personer

  2 sovrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, internet, tvättmaskin, grusstrand ca. 1,2 km
 • Objekt-nr. 1165139
  från SEK 4 527
  för 1 vecka

  San Vito lo Capo, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 70 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, internet, WLAN,
 • Objekt-nr. 1131865

  San Vito lo Capo, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 70 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, internet, WLAN,
 • Objekt-nr. 1122991
  från SEK 4 459
  för 1 vecka

  San Vito lo Capo, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterhus för max. 4 vuxna + 1 barn

  Ca. 70 m², 2 sovrum (2016-01-01 - 2017-01-06), 1 badrum (2016-01-01 - 2017-01-06), husdjur tillåtna (max. 1) (2016-01-01 - 2017-01-06), TV: 1 TV (2016-01-01 - 2017-01-06), tvättmaskin (2016-01-01 - 2017-01-06), sandstrand ca. m
 • Objekt-nr. 804536
  från SEK 1 929
  för 1 vecka

  San Vito lo Capo, Sicilien (norra Sicilien)

  Mobilt boende för max. 4 personer

  Ca. 24 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, internet, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, strand ca. 150 m,
  Till denna anläggning hör ytterligare 2 objektstyper med 2 boenden
 • Objekt-nr. 1132983
  från SEK 5 089
  för 1 vecka

  San Vito lo Capo, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 2 vuxna + 1 barn

  Ca. 45 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, tvättmaskin, sandstrand ca. 250 m,
  Till denna anläggning hör ytterligare 2 objektstyper med 2 boenden
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