Logga in

Semesterhus i Scicli & semesterlägenheter i Scicli

 • Sicilien | Egen svalkande pool
  490 erbjudanden

 • Sicilien | Topp-omdömen
  283 erbjudanden

 • Sicilien | Semesterhus nära stranden
  820 erbjudanden

 • Italien | Något alldeles speciellt
  87 erbjudanden

 • Italien | ​Semester på en italiensk lantgård
  689 erbjudanden

 • Rom | En tur till den eviga staden
  5 erbjudanden

 • Italien | Hus för gruppresor
  139 erbjudanden

 • Italien ​| ​Badnöje i semesterparken
  6 208 erbjudanden

http://www.atraveo.se//scicli
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Siciliansk semesterhusvistelse

Sicilien är ett av de charmigaste och mest omtyckta resmålen i Italien. Denna den största ön i Medelhavet är enormt mångfaldig med undersköna stränder och fantastiska småstäder. Ön har även mycket att erbjuda vad gäller kulturella upplevelser och exkursioner i landskapet. Med ett semesterhus som bas kan man med fördel uppleva Siciliens förtrollning. atraveos utbud omfattar över 850 semesterhus och fler än 1800 semesterlägenheter. Här kan du njuta av en rofylld atmosfär i vackra omgivningar. Många av semesterhusen och lägenheterna ligger nära stranden och har egen pool. På så sätt står inget i vägen för badturer i privat atmosfär, i motsats till hotellen på de mer befolkningstäta orterna. Hos atraveo kan du välja mellan typiskt sicilianska lantgods med bioodling och ridmöjligheter, lyxiga villor eller mysiga semesterlägenheter i någon av kuststäderna, t.ex. i Taormina eller i huvudstaden Palermo. Låt dig inspireras av det stora urvalet och leta fram ditt drömboende för semestern på Sicilien.

Typiskt Sicilien: rykande vulkaner och det blå havet

För att kunna upptäcka Siciliens mångfald kan du antingen hyra en bil och på så sätt förbli självständig, eller delta vid en guidad tur med buss. Vulkanen Etna på norra Sicilien med dess ofta förekommande mindre eruptioner är den högsta och mest aktiva vulkanen i Europa, antagligen är den också den mest kända sevärdheten på ön. Dessutom är den väl ägnad för turister och kan i sällskap av en erfaren guide bestigas. Detta är självklart en upplevelse som man inte bör missa på Sicilien. Vid sidan av Etna är även Stromboli värd att nämnas. Denna vulkan befinner sig på den lilla ön med samma namn i ögruppen Eoliska öarna och är ständigt aktiv. Med oregelbundna men korta mellanrum sker här små eruptioner, vilka bjuder på ett fascinerande scenario, särskilt efter mörkrets inbrott.

Havet kan du inte bara uppleva från strandperspektivet utan även erövra genom en båt- eller dyktur. Utanför Sicilien finns fortfarande några större korallrev och ett omfattande bestånd av olika fiskarter, vilka trivs ovanligt bra i denna ursprungliga och orörda undervattensvärld.

Upptäck Siciliens städer från semesterhuset

På ön kan man upptäcka en mängd sevärda och vackra småorter. Staden Taormina är t.ex. väl värd ett besök. Flera berömda personer har vistats här och lärt sig uppskatta stadens särpräglade charm, dess typiskt sicilianska restauranger och lokala inköpsmöjligheter. Till dessa hör Oscar Wilde, Greta Garbo, Marlene Dietrich och Cary Grant, för att bara nämna några.  Till sevärdheterna hör bl.a. Villa del Casale, som står med på UNESCOs världskulturlista och har underbart vackra golvmosaiker, samt en mängd imponerande ruiner från romartiden. Ett besök i staden Palermo är också att rekommendera. Stadens katedraler, dess vackra platser och parker samt kapucinerklostrets berömda katakomber bör du under inga omständigheter missa. Catania, Messina, Ragusa, Trapani, Agrigento och Syrakus är andra intressanta städer på Sicilien.

Kulinariska specialiteter på Sicilien

Siciliens kök är lika mångfacetterat som ön själv. Den sicilianska glassen har sitt ursprung i romartiden. Enligt vad som berättas uppfanns den vid foten av Etna, där man kom på idén att blanda söta drycker från Arabien med glassen från vulkanregionen och servera detta som en alldeles speciell läckerhet. Urvalet av olika glasskreationer är mycket brett, och man bör inte missa dessa läckerheter om man befinner sig här under de heta sommarmånaderna. Men även sicilianska bakverk är bekanta för sin speciella karaktär. Dessutom produceras förnämliga vinsorter på Sicilien. Även färska fikon, mandariner, körsbär, aprikoser meloner och mycket mer odlas på ön och säljs i färskt skick på de olika regionala marknaderna.

Njut av Medelhavsklimatet

Klimatet på Sicilien är till övervägande delen milt och soligt. På vintern sjunker temperaturen sällan under noll grader. Den populäraste resperioden är tidigt på året, särskilt april och maj – eftersom somrarna är mycket heta och torra – samt sensommaren mellan september och början av november. Generellt sett är det något svalare i inlandet än vid kusten, då dessa regioner ligger högre upp.

Med flyg till semesterlägenheten på Sicilien

Till Sicilien reser man antingen med flyg eller med bil. Det finns internationella flygplatser med linje- och chartertrafik i Palermo, Catania och Trapani. Väl framme på ön lönar det sig att skaffa en hyrbil för att kunna ta sig smidigt till semesterhuset och även göra en eller annan utflykt. Men de flesta större orterna – främst de i kustnära läge – har goda kollektivtrafikförbindelser.

Ortsomdömen

Totalomdöme om Scicli

4,4 av 5 (44 Kundomdömen)
Lämna ditt omdöme om orten

Så här säger semesterhuskunder om Scicli 

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund gav följande omdöme
  den 2017-09-27

  kan varmt rekommenderas

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 329933.

 • 4,0 av 5
  atraveo-kund Dansk turist skrev
  den 2017-09-19 , resdatum: Augusti 2017

  ”Staden Scicli och området har allt som krävs för att ha en bra semester. Speciellt om du har en bil tillgänglig kan nå många vackra platser och sevärdheter, både mycket fredliga och mer turist-tunga.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 329933. Ortsomdömet är maskinöversatt från danska. Till originalspråket

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-06-26

  ”Huset ligger mellan Scicli och Sampieri. Vardera ca 7-10 minuter. Du måste alltid en bil ändå. Många bra restauranger i Scicli! Stora stränder i Sampieri. Stormarknader i cirka 15 minuters avstånd, bagare 5 minuter.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1005144. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-05-01 , resdatum: April 2017

  ”En stor sicilianska staden. Med många fantastiska sevärdheter och bra läge till havet och andra vackra destinationer på ön. Särskilt rekommenderas restaurangen "La Grotta". Platsen är inte överskridande av turistmassorna. Här kan du fortfarande se sicilianska livet.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 329933. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-03-20 , resdatum: Mars 2017

  ”Lägenheten ligger på en huvudgata, men detta är inte en nackdel. Det finns flera små butiker på mindre än 3 minuter. På lördag eftermiddag marknad. Platsen Scicli är mycket attraktiva på grund av sin vackra gamla staden och många barockkyrkor. Lägenheten ligger precis i mitten. Från Scicli kan lätt nå kusten och andra platser.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 681820. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket


Foton från orten

 • Objekt-nr. 329933
  från SEK 4 292
  för 1 vecka

  Scicli, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 4 personer

  Ca. 75 m², 1 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-tv, tvättmaskin, sandstrand ca. 8 km,
  5,0 av 5
  14 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 616056
  från SEK 4 389
  för 1 vecka

  Scicli, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 3 personer

  Ca. 45 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 6 km,
 • Objekt-nr. 228409
  från SEK 3 902
  för 1 vecka

  Scicli, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 3 personer

  Ca. 50 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 6 km, , ,
 • Objekt-nr. 616052
  från SEK 4 389
  för 1 vecka

  Scicli, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 2 vuxna + 1 barn

  Ca. 30 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 6 km,
 • Objekt-nr. 616055
  från SEK 4 585
  för 1 vecka

  Scicli, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 3 vuxna + 1 barn

  Ca. 60 m², 1 sovrum, 2 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 6 km,
 • Objekt-nr. 351428
  från SEK 4 780
  för 1 vecka

  Scicli, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 5 personer

  Ca. 70 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 6 km,
  5,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Objekt-nr. 1275426
  från SEK 3 951
  för 1 vecka

  Scicli, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterhus för max. 2 vuxna + 1 barn

  Ca. 40 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-tv, tvättmaskin, sandstrand ca. 8 km,
 • Objekt-nr. 693528
  från SEK 3 414
  för 1 vecka

  Scicli, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 60 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, tvättmaskin, sandstrand ca. 5 km
 • Objekt-nr. 763388
  från SEK 2 390
  för 1 vecka

  Scicli, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 2 personer

  Ca. 30 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), tv, sandstrand ca. 5 km
  3,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Objekt-nr. 1135624
  + 3 boenden
  från SEK 5 072
  för 1 vecka

  Scicli, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 3 personer

  Ca. 60 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), kabel-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, sandstrand ca. 7 km
  Till denna anläggning hör ytterligare 3 objektstyper med 3 boenden
 • Objekt-nr. 933746
  från SEK 3 707
  för 1 vecka

  Scicli, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Semesterlägenhet för max. 5 personer

  Ca. 70 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-tv (från 2018-01-01), WiFi (från 2018-01-01), diskmaskin (från 2018-01-01), sandstrand ca. 9 km
 • Objekt-nr. 794565
  från SEK 4 780
  för 1 vecka

  Scicli, Sicilien (provinsen Ragusa)

  Studio för max. 4 personer

  Ca. 40 m², 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), tv, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 5 km,
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