Logga in

Semesterhus i Taormina & semesterlägenheter i Taormina

 • Sicilien | Egen svalkande pool
  Från SEK 5 431

 • Sicilien | Topp-omdömen
  Från SEK 2 721

 • Sicilien | Semesterhus nära stranden
  Från SEK 3 100

 • Lipariska öarna | Vulkanöar​
  Från SEK 2 390

 • Italien | Något alldeles speciellt
  Från SEK 3 401

 • Italien | ​Semester på en italiensk lantgård
  Från SEK 3 158

 • Rom | En tur till den eviga staden
  Från SEK 4 032

 • Italien | Hus för gruppresor
  Från SEK 20 247

http://www.atraveo.se//taormina
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Siciliansk semesterhusvistelse

Sicilien är ett av de charmigaste och mest omtyckta resmålen i Italien. Denna den största ön i Medelhavet är enormt mångfaldig med undersköna stränder och fantastiska småstäder. Ön har även mycket att erbjuda vad gäller kulturella upplevelser och exkursioner i landskapet. Med ett semesterhus som bas kan man med fördel uppleva Siciliens förtrollning. atraveos utbud omfattar över 850 semesterhus och fler än 1800 semesterlägenheter. Här kan du njuta av en rofylld atmosfär i vackra omgivningar. Många av semesterhusen och lägenheterna ligger nära stranden och har egen pool. På så sätt står inget i vägen för badturer i privat atmosfär, i motsats till hotellen på de mer befolkningstäta orterna. Hos atraveo kan du välja mellan typiskt sicilianska lantgods med bioodling och ridmöjligheter, lyxiga villor eller mysiga semesterlägenheter i någon av kuststäderna, t.ex. i Taormina eller i huvudstaden Palermo. Låt dig inspireras av det stora urvalet och leta fram ditt drömboende för semestern på Sicilien.

Typiskt Sicilien: rykande vulkaner och det blå havet

För att kunna upptäcka Siciliens mångfald kan du antingen hyra en bil och på så sätt förbli självständig, eller delta vid en guidad tur med buss. Vulkanen Etna på norra Sicilien med dess ofta förekommande mindre eruptioner är den högsta och mest aktiva vulkanen i Europa, antagligen är den också den mest kända sevärdheten på ön. Dessutom är den väl ägnad för turister och kan i sällskap av en erfaren guide bestigas. Detta är självklart en upplevelse som man inte bör missa på Sicilien. Vid sidan av Etna är även Stromboli värd att nämnas. Denna vulkan befinner sig på den lilla ön med samma namn i ögruppen Eoliska öarna och är ständigt aktiv. Med oregelbundna men korta mellanrum sker här små eruptioner, vilka bjuder på ett fascinerande scenario, särskilt efter mörkrets inbrott.

Havet kan du inte bara uppleva från strandperspektivet utan även erövra genom en båt- eller dyktur. Utanför Sicilien finns fortfarande några större korallrev och ett omfattande bestånd av olika fiskarter, vilka trivs ovanligt bra i denna ursprungliga och orörda undervattensvärld.

Upptäck Siciliens städer från semesterhuset

På ön kan man upptäcka en mängd sevärda och vackra småorter. Staden Taormina är t.ex. väl värd ett besök. Flera berömda personer har vistats här och lärt sig uppskatta stadens särpräglade charm, dess typiskt sicilianska restauranger och lokala inköpsmöjligheter. Till dessa hör Oscar Wilde, Greta Garbo, Marlene Dietrich och Cary Grant, för att bara nämna några.  Till sevärdheterna hör bl.a. Villa del Casale, som står med på UNESCOs världskulturlista och har underbart vackra golvmosaiker, samt en mängd imponerande ruiner från romartiden. Ett besök i staden Palermo är också att rekommendera. Stadens katedraler, dess vackra platser och parker samt kapucinerklostrets berömda katakomber bör du under inga omständigheter missa. Catania, Messina, Ragusa, Trapani, Agrigento och Syrakus är andra intressanta städer på Sicilien.

Kulinariska specialiteter på Sicilien

Siciliens kök är lika mångfacetterat som ön själv. Den sicilianska glassen har sitt ursprung i romartiden. Enligt vad som berättas uppfanns den vid foten av Etna, där man kom på idén att blanda söta drycker från Arabien med glassen från vulkanregionen och servera detta som en alldeles speciell läckerhet. Urvalet av olika glasskreationer är mycket brett, och man bör inte missa dessa läckerheter om man befinner sig här under de heta sommarmånaderna. Men även sicilianska bakverk är bekanta för sin speciella karaktär. Dessutom produceras förnämliga vinsorter på Sicilien. Även färska fikon, mandariner, körsbär, aprikoser meloner och mycket mer odlas på ön och säljs i färskt skick på de olika regionala marknaderna.

Njut av Medelhavsklimatet

Klimatet på Sicilien är till övervägande delen milt och soligt. På vintern sjunker temperaturen sällan under noll grader. Den populäraste resperioden är tidigt på året, särskilt april och maj – eftersom somrarna är mycket heta och torra – samt sensommaren mellan september och början av november. Generellt sett är det något svalare i inlandet än vid kusten, då dessa regioner ligger högre upp.

Med flyg till semesterlägenheten på Sicilien

Till Sicilien reser man antingen med flyg eller med bil. Det finns internationella flygplatser med linje- och chartertrafik i Palermo, Catania och Trapani. Väl framme på ön lönar det sig att skaffa en hyrbil för att kunna ta sig smidigt till semesterhuset och även göra en eller annan utflykt. Men de flesta större orterna – främst de i kustnära läge – har goda kollektivtrafikförbindelser.

Kundomdömen

4,0 av 5 (64 Kundomdömen)
1 Semesterhusen och semesterlägenheterna i i Taormina har av 64 fått i genomsnitt 4,0 av 5 möjliga hussymboler.

Ortsomdömen

Totalomdöme om Taormina

4,3 av 5 (93 Kundomdömen)
Lämna ditt omdöme om orten

Så här säger semesterhuskunder om Taormina 

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-04-23 , resdatum: April 2017

  ”Taormina är fantastiskt fint, det finns mycket att se och restaurantutbudet är stort. Vi åkte bil till olika ställen utanför Taormina: Etna, Gole de Alcantara, Savoca, Castelmora, Giardini Naxos. Det var svårt att hinna se allt man ville på en vecka.

  Det var slingriga vägar och köer ibland. Men allt var sevärt och vi åker gärna tillbaka! (Jag ger 5 cirklar men det går inte att klicka på dem.)”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 325784.

 • 2,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-03-12 , resdatum: Mars 2007

  ”Med undantag för några små butiker staden har inte mycket att erbjuda. Valet av platser för att äta är bra. måste att komma till Taormina du ta bussen eller en längre promenad (30 minuter) längs vägen och klara av en brant backe. En hyrbil rekommenderas annars har små möjligheter att göra något och att utforska området !!”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 921454. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 3,0 av 5
  En atraveo-kund gav följande omdöme
  den 2017-01-18, resdatum: December 2016

  kan eventuellt rekommenderas

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 921454.

 • 3,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-12-11 , resdatum: December 2016

  ”Mycket turistiska och galen mängden trafik i vissa saknas trottoarer. Men det är bara Italien :-).”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 921454. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-11-18 , resdatum: November 2016

  ”Jag 1x ett år på Sicilien, eftersom jag besöker mina föräldrar i mitt hem, jag dras om och om igen till Taormina, men du bör undvika topp turistsäsongen, har Taormina en vacker gammal stad med trevliga kaféer, restauranger och pizzerior, restauranger, och är därför också mycket populär. Badorten och övergripande Sicilien är inte lika byggd med betong, liksom andra semesteröarna. Mazzaro är stranden i Taormina, norra av dem kallas La Pigna (små stenar) och för bad utan badskor. Den i nästa vik, 250 meter längre söderut, bara med badskor, för detta avsnitt har en fantastiskt vacker plats, en vacker vik. Castelmola med Dom, topparna av Taormina med en vacker utsikt, ett besök på den lokala Turrisi värd kan också vara mycket roligt, jag vill inte avslöja mer.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 722243. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket


Foton från orten

Visa:
 • Objekt-nr. 921454
  från SEK 6 801
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 80 m², 2 sovrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, internet, tvättmaskin, strand ca. 20 m
  3,8 av 5
  5 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 959107
  från SEK 4 469
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 80 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-TV, WiFi överallt, tvättmaskin, sandstrand ca. 1,5 km
 • Objekt-nr. 921453
  från SEK 5 848
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 2 personer

  Ca. 60 m², 1 sovrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, internet, tvättmaskin, strand ca. 20 m
 • Objekt-nr. 1168224
  från SEK 3 857
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 3 vuxna + 2 barn

  Ca. 90 m², 3 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, tvättmaskin, diskmaskin, objekt för icke-rökare, grusstrand ca. 50 m, hav ca. 100 m,
 • Objekt-nr. 1202675
  från SEK 4 420
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 2 vuxna + 2 barn

  Ca. 50 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), TV
 • Objekt-nr. 1280986
  från SEK 8 481
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterhus för max. 8 personer

  2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, kabel-TV, tvättmaskin, objekt för icke-rökare
 • Objekt-nr. 1280987
  från SEK 8 782
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterhus för max. 7 personer

  2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, tvättmaskin, objekt för icke-rökare,
 • Objekt-nr. 933887
  + 1 boende
  från SEK 7 082
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 2 personer

  Ca. 60 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, internet, WiFi, tvättmaskin, hav ca. 10 m,
  Till denna anläggning hör ytterligare 1 objektstyp med 1 boende
 • Objekt-nr. 1133269
  från SEK 11 697
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 5 personer

  Ca. 80 m², 2 sovrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, internet, diskmaskin, strand ca. 1,5 km,
 • Objekt-nr. 811630
  från SEK 3 264
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 40 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), sat-TV, WiFi, tvättmaskin
  5,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Objekt-nr. 1010001
  + 1 boende
  från SEK 4 848
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 2 personer

  Ca. 25 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), sat-TV, internet, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, strand ca. 2 km,
  Till denna anläggning hör ytterligare 1 objektstyp med 1 boende
 • Objekt-nr. 28824
  + 4 boenden
  från SEK 3 332
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 3 personer

  Ca. 30 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, internet, WiFi, hav ca. 500 m,
  3,7 av 5
  3 Kundomdömen
  Till denna anläggning hör ytterligare 4 objektstyper med 4 boenden
  visa mer
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