Logga in

Semesterhus i Taormina & semesterlägenheter i Taormina

 • Sicilien | Egen svalkande pool
  Från SEK 4 764

 • Sicilien | Topp-omdömen
  Från SEK 2 673

 • Sicilien | Semesterhus nära stranden
  Från SEK 2 673

 • Lipariska öarna | Vulkanöar​
  Från SEK 2 148

 • Italien | Något alldeles speciellt
  Från SEK 3 341

 • Italien | ​Semester på en italiensk lantgård
  Från SEK 4 010

 • Rom | En tur till den eviga staden
  Från SEK 4 344

 • Italien | Hus för gruppresor
  Från SEK 14 892

http://www.atraveo.se//taormina
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Siciliansk semesterhusvistelse

Sicilien är ett av de charmigaste och mest omtyckta resmålen i Italien. Denna den största ön i Medelhavet är enormt mångfaldig med undersköna stränder och fantastiska småstäder. Ön har även mycket att erbjuda vad gäller kulturella upplevelser och exkursioner i landskapet. Med ett semesterhus som bas kan man med fördel uppleva Siciliens förtrollning. atraveos utbud omfattar över 850 semesterhus och fler än 1800 semesterlägenheter. Här kan du njuta av en rofylld atmosfär i vackra omgivningar. Många av semesterhusen och lägenheterna ligger nära stranden och har egen pool. På så sätt står inget i vägen för badturer i privat atmosfär, i motsats till hotellen på de mer befolkningstäta orterna. Hos atraveo kan du välja mellan typiskt sicilianska lantgods med bioodling och ridmöjligheter, lyxiga villor eller mysiga semesterlägenheter i någon av kuststäderna, t.ex. i Taormina eller i huvudstaden Palermo. Låt dig inspireras av det stora urvalet och leta fram ditt drömboende för semestern på Sicilien.

Typiskt Sicilien: rykande vulkaner och det blå havet

För att kunna upptäcka Siciliens mångfald kan du antingen hyra en bil och på så sätt förbli självständig, eller delta vid en guidad tur med buss. Vulkanen Etna på norra Sicilien med dess ofta förekommande mindre eruptioner är den högsta och mest aktiva vulkanen i Europa, antagligen är den också den mest kända sevärdheten på ön. Dessutom är den väl ägnad för turister och kan i sällskap av en erfaren guide bestigas. Detta är självklart en upplevelse som man inte bör missa på Sicilien. Vid sidan av Etna är även Stromboli värd att nämnas. Denna vulkan befinner sig på den lilla ön med samma namn i ögruppen Eoliska öarna och är ständigt aktiv. Med oregelbundna men korta mellanrum sker här små eruptioner, vilka bjuder på ett fascinerande scenario, särskilt efter mörkrets inbrott.

Havet kan du inte bara uppleva från strandperspektivet utan även erövra genom en båt- eller dyktur. Utanför Sicilien finns fortfarande några större korallrev och ett omfattande bestånd av olika fiskarter, vilka trivs ovanligt bra i denna ursprungliga och orörda undervattensvärld.

Upptäck Siciliens städer från semesterhuset

På ön kan man upptäcka en mängd sevärda och vackra småorter. Staden Taormina är t.ex. väl värd ett besök. Flera berömda personer har vistats här och lärt sig uppskatta stadens särpräglade charm, dess typiskt sicilianska restauranger och lokala inköpsmöjligheter. Till dessa hör Oscar Wilde, Greta Garbo, Marlene Dietrich och Cary Grant, för att bara nämna några.  Till sevärdheterna hör bl.a. Villa del Casale, som står med på UNESCOs världskulturlista och har underbart vackra golvmosaiker, samt en mängd imponerande ruiner från romartiden. Ett besök i staden Palermo är också att rekommendera. Stadens katedraler, dess vackra platser och parker samt kapucinerklostrets berömda katakomber bör du under inga omständigheter missa. Catania, Messina, Ragusa, Trapani, Agrigento och Syrakus är andra intressanta städer på Sicilien.

Kulinariska specialiteter på Sicilien

Siciliens kök är lika mångfacetterat som ön själv. Den sicilianska glassen har sitt ursprung i romartiden. Enligt vad som berättas uppfanns den vid foten av Etna, där man kom på idén att blanda söta drycker från Arabien med glassen från vulkanregionen och servera detta som en alldeles speciell läckerhet. Urvalet av olika glasskreationer är mycket brett, och man bör inte missa dessa läckerheter om man befinner sig här under de heta sommarmånaderna. Men även sicilianska bakverk är bekanta för sin speciella karaktär. Dessutom produceras förnämliga vinsorter på Sicilien. Även färska fikon, mandariner, körsbär, aprikoser meloner och mycket mer odlas på ön och säljs i färskt skick på de olika regionala marknaderna.

Njut av Medelhavsklimatet

Klimatet på Sicilien är till övervägande delen milt och soligt. På vintern sjunker temperaturen sällan under noll grader. Den populäraste resperioden är tidigt på året, särskilt april och maj – eftersom somrarna är mycket heta och torra – samt sensommaren mellan september och början av november. Generellt sett är det något svalare i inlandet än vid kusten, då dessa regioner ligger högre upp.

Med flyg till semesterlägenheten på Sicilien

Till Sicilien reser man antingen med flyg eller med bil. Det finns internationella flygplatser med linje- och chartertrafik i Palermo, Catania och Trapani. Väl framme på ön lönar det sig att skaffa en hyrbil för att kunna ta sig smidigt till semesterhuset och även göra en eller annan utflykt. Men de flesta större orterna – främst de i kustnära läge – har goda kollektivtrafikförbindelser.

Kundomdömen

4,0 av 5 (63 Kundomdömen)
1 Semesterhusen och semesterlägenheterna i i Taormina har av 63 fått i genomsnitt 4,0 av 5 möjliga hussymboler.

Ortsomdömen

Totalomdöme om Taormina

4,3 av 5 (92 Kundomdömen)
Lämna ditt omdöme om orten

Så här säger semesterhuskunder om Taormina 

 • 2,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-03-12 , resdatum: Mars 2007

  ”Med undantag för några små butiker staden har inte mycket att erbjuda. Valet av platser för att äta är bra. måste att komma till Taormina du ta bussen eller en längre promenad (30 minuter) längs vägen och klara av en brant backe. En hyrbil rekommenderas annars har små möjligheter att göra något och att utforska området !!”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 921454. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 3,0 av 5
  En atraveo-kund gav följande omdöme
  den 2017-01-18, resdatum: December 2016

  kan eventuellt rekommenderas

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 921454.

 • 3,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-12-11 , resdatum: December 2016

  ”Mycket turistiska och galen mängden trafik i vissa saknas trottoarer. Men det är bara Italien :-).”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 921454. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-11-18 , resdatum: November 2016

  ”Jag 1x ett år på Sicilien, eftersom jag besöker mina föräldrar i mitt hem, jag dras om och om igen till Taormina, men du bör undvika topp turistsäsongen, har Taormina en vacker gammal stad med trevliga kaféer, restauranger och pizzerior, restauranger, och är därför också mycket populär. Badorten och övergripande Sicilien är inte lika byggd med betong, liksom andra semesteröarna. Mazzaro är stranden i Taormina, norra av dem kallas La Pigna (små stenar) och för bad utan badskor. Den i nästa vik, 250 meter längre söderut, bara med badskor, för detta avsnitt har en fantastiskt vacker plats, en vacker vik. Castelmola med Dom, topparna av Taormina med en vacker utsikt, ett besök på den lokala Turrisi värd kan också vara mycket roligt, jag vill inte avslöja mer.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 722243. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-10-30 , resdatum: Oktober 2016

  ”Lägenheten ligger i Giardini Naxos, under Taormina, som är med buss, bil eller linbana (!) Inom räckhåll. Giardini Naxos erbjuder allt du behöver till rimliga priser, är inom bekvämt avstånd till många intressanta utflykter (Etna, Catania med barock centrum, Taormina, Castelamola).

  Som vi reste i slutet av oktober, var inte mycket nattliv i Giardini Naxos. Om du letar efter det, hittar du i Taormina.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 921454. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket


Foton från orten

Visa:
 • Objekt-nr. 921454
  från SEK 6 682
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 80 m², 2 sovrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, internet, tvättmaskin, strand ca. 20 m
  3,8 av 5
  5 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 488909
  från SEK 4 773
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 110 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, tvättmaskin, diskmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 3 km
  5,0 av 5
  4 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 945614
  från SEK 11 359
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 5 personer

  Ca. 60 m², 2 sovrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, internet, tvättmaskin, diskmaskin, strand ca. 4 km
 • Objekt-nr. 789409
  från SEK 3 293
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 70 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), WLAN överallt, tvättmaskin, sandstrand ca. 800 m,
  3,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Objekt-nr. 932110
  från SEK 3 055
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Studio för max. 4 personer

  Ca. 37 m², 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), TV, sandstrand ca. 3 km
 • Objekt-nr. 945645
  från SEK 2 778
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Studio för max. 2 personer

  Ca. 30 m², 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), sat-TV, WLAN överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, strand ca. 2 km
 • Objekt-nr. 1168224
  från SEK 3 790
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 3 vuxna + 2 barn

  Ca. 90 m², 3 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, TV, tvättmaskin, diskmaskin, objekt för icke-rökare, grusstrand ca. 50 m, hav ca. 100 m,
 • Objekt-nr. 372643
  från SEK 4 152
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, WLAN överallt, strand ca. 1 km, hav ca. 2 km,
  3,8 av 5
  9 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 967954
  från SEK 8 018
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 70 m², 2 sovrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-TV, internet, diskmaskin, strand ca. 1 km
  5,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Objekt-nr. 1202730
  från SEK 10 691
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 5 personer

  Ca. 80 m², 2 sovrum, husdjur ej tillåtna, TV, internet, strand ca. 1,5 km,
 • Objekt-nr. 833678
  + 3 boenden
  från SEK 12 877
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 127 m², 4 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, internet, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, strand ca. 2,5 km
  Till denna anläggning hör ytterligare 3 objektstyper med 3 boenden
 • Objekt-nr. 833677
  + 1 boende
  från SEK 19 463
  för 1 vecka

  Taormina, Sicilien (östra Sicilien)

  Semesterhus för max. 4 personer

  Ca. 110 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-TV, internet, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, strand ca. 2,5 km
  Till denna anläggning hör ytterligare 1 objektstyp med 1 boende
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