Logga in

Semesterhus i Trappeto & semesterlägenheter i Trappeto

 • Sicilien | Egen svalkande pool
  Från SEK 6 241

 • Sicilien | Topp-omdömen
  Från SEK 2 668

 • Sicilien | Semesterhus nära stranden
  Från SEK 3 335

 • Lipariska öarna | Vulkanöar​
  Från SEK 2 382

 • Italien | Något alldeles speciellt
  Från SEK 2 868

 • Italien | ​Semester på en italiensk lantgård
  Från SEK 3 621

 • Rom | En tur till den eviga staden
  Från SEK 8 004

 • Italien | Hus för gruppresor
  Från SEK 15 807

http://www.atraveo.se//trappeto
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Siciliansk semesterhusvistelse

Sicilien är ett av de charmigaste och mest omtyckta resmålen i Italien. Denna den största ön i Medelhavet är enormt mångfaldig med undersköna stränder och fantastiska småstäder. Ön har även mycket att erbjuda vad gäller kulturella upplevelser och exkursioner i landskapet. Med ett semesterhus som bas kan man med fördel uppleva Siciliens förtrollning. atraveos utbud omfattar över 850 semesterhus och fler än 1800 semesterlägenheter. Här kan du njuta av en rofylld atmosfär i vackra omgivningar. Många av semesterhusen och lägenheterna ligger nära stranden och har egen pool. På så sätt står inget i vägen för badturer i privat atmosfär, i motsats till hotellen på de mer befolkningstäta orterna. Hos atraveo kan du välja mellan typiskt sicilianska lantgods med bioodling och ridmöjligheter, lyxiga villor eller mysiga semesterlägenheter i någon av kuststäderna, t.ex. i Taormina eller i huvudstaden Palermo. Låt dig inspireras av det stora urvalet och leta fram ditt drömboende för semestern på Sicilien.

Typiskt Sicilien: rykande vulkaner och det blå havet

För att kunna upptäcka Siciliens mångfald kan du antingen hyra en bil och på så sätt förbli självständig, eller delta vid en guidad tur med buss. Vulkanen Etna på norra Sicilien med dess ofta förekommande mindre eruptioner är den högsta och mest aktiva vulkanen i Europa, antagligen är den också den mest kända sevärdheten på ön. Dessutom är den väl ägnad för turister och kan i sällskap av en erfaren guide bestigas. Detta är självklart en upplevelse som man inte bör missa på Sicilien. Vid sidan av Etna är även Stromboli värd att nämnas. Denna vulkan befinner sig på den lilla ön med samma namn i ögruppen Eoliska öarna och är ständigt aktiv. Med oregelbundna men korta mellanrum sker här små eruptioner, vilka bjuder på ett fascinerande scenario, särskilt efter mörkrets inbrott.

Havet kan du inte bara uppleva från strandperspektivet utan även erövra genom en båt- eller dyktur. Utanför Sicilien finns fortfarande några större korallrev och ett omfattande bestånd av olika fiskarter, vilka trivs ovanligt bra i denna ursprungliga och orörda undervattensvärld.

Upptäck Siciliens städer från semesterhuset

På ön kan man upptäcka en mängd sevärda och vackra småorter. Staden Taormina är t.ex. väl värd ett besök. Flera berömda personer har vistats här och lärt sig uppskatta stadens särpräglade charm, dess typiskt sicilianska restauranger och lokala inköpsmöjligheter. Till dessa hör Oscar Wilde, Greta Garbo, Marlene Dietrich och Cary Grant, för att bara nämna några.  Till sevärdheterna hör bl.a. Villa del Casale, som står med på UNESCOs världskulturlista och har underbart vackra golvmosaiker, samt en mängd imponerande ruiner från romartiden. Ett besök i staden Palermo är också att rekommendera. Stadens katedraler, dess vackra platser och parker samt kapucinerklostrets berömda katakomber bör du under inga omständigheter missa. Catania, Messina, Ragusa, Trapani, Agrigento och Syrakus är andra intressanta städer på Sicilien.

Kulinariska specialiteter på Sicilien

Siciliens kök är lika mångfacetterat som ön själv. Den sicilianska glassen har sitt ursprung i romartiden. Enligt vad som berättas uppfanns den vid foten av Etna, där man kom på idén att blanda söta drycker från Arabien med glassen från vulkanregionen och servera detta som en alldeles speciell läckerhet. Urvalet av olika glasskreationer är mycket brett, och man bör inte missa dessa läckerheter om man befinner sig här under de heta sommarmånaderna. Men även sicilianska bakverk är bekanta för sin speciella karaktär. Dessutom produceras förnämliga vinsorter på Sicilien. Även färska fikon, mandariner, körsbär, aprikoser meloner och mycket mer odlas på ön och säljs i färskt skick på de olika regionala marknaderna.

Njut av Medelhavsklimatet

Klimatet på Sicilien är till övervägande delen milt och soligt. På vintern sjunker temperaturen sällan under noll grader. Den populäraste resperioden är tidigt på året, särskilt april och maj – eftersom somrarna är mycket heta och torra – samt sensommaren mellan september och början av november. Generellt sett är det något svalare i inlandet än vid kusten, då dessa regioner ligger högre upp.

Med flyg till semesterlägenheten på Sicilien

Till Sicilien reser man antingen med flyg eller med bil. Det finns internationella flygplatser med linje- och chartertrafik i Palermo, Catania och Trapani. Väl framme på ön lönar det sig att skaffa en hyrbil för att kunna ta sig smidigt till semesterhuset och även göra en eller annan utflykt. Men de flesta större orterna – främst de i kustnära läge – har goda kollektivtrafikförbindelser.

Ortsomdömen

Totalomdöme om Trappeto

4,1 av 5 (183 Kundomdömen)
Lämna ditt omdöme om orten

Så här säger semesterhuskunder om Trappeto 

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-07-03 , resdatum: Juni 2017

  ”Lugn liten plats med trevliga restauranger, en super glass och vänliga människor. Knappast turism, men mycket magiskt.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 1133282. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 2,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2017-02-19 , resdatum: April 2016

  ”En stormarknad var endast nås med bil. Men organiseras av ägaren som en daglig bagar van kom. Utrustningen var dålig. Huset var rena och rymliga och trevliga hyresvärdar.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 895904. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 3,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-11-27 , resdatum: Oktober 2016

  ”Trappeto är inte speciellt. Det finns en stormarknad där du kan göra fint med vänliga och hjälpsamma människor matvaror. Det finns några restauranger, inklusive en la Serenella också ofta besöks av invånarna i Trappeto, är bra pizza restaurang igen mycket hjälpsamma människor som du en gång inte hitta sin väg tillbaka i mörker.

  Stranden vid Trappeto är inte stor; Lite längre mot Castellammare är en vacker stor sandstrand. Från Trappeto undersöker nordvästra Sicilien enastående inklusive Palermo och Segesta.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 615998. Ortsomdömet är maskinöversatt från nederländska. Till originalspråket

 • 4,0 av 5
  atraveo-kund Heike skrev
  den 2016-11-01 , resdatum: Oktober 2016

  ”Trappeto visade under våra resor vara ganska lugn plats med lite turism - som vi funnit mycket trevlig. De som letar efter shopping och nattliv, säkert måste gå någon annanstans. Men ett stort plus: Det är en äkta liten siciliansk stad med vänliga människor, kommer om deras dagliga liv, sitter framför sina hus, träffas på ett kafé eller fiska. Kvällar och helger kan du träffa i mitten eller på ett slags promenad på en platå ovanför klipporna.
  Där hittar du också restauranger.
  Det finns flera grunda, barnvänliga sandstränder med klart vatten.
  Fiske i hamnområdet.
  Butiker finns lokalt (snabbköp, tobak, brevpapper, specialbutiker)
  Av intresse är kopplingen mellan Trappeto och Solingen, som berättas i ett utmärkt med Grimme Award reportage och återigen ger en helt annan syn på orten: http://deutschlandradiokultur.pageflow.io/deutschlandradiokultur-trappeto-solingen
  Med bilen kunde vi intressanta utflykter gör om västerut till Castellammare del Golfo, Zingaro naturreservat (vandra), San Vito lo Capo (ultrafina sandstrand), Segesta (antika tempel, antika teatern), Erice (kulle gamla stan med Castell) - österut till Palermo, Monreale, etc.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 845172. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket

 • 5,0 av 5
  En atraveo-kund skrev
  den 2016-10-02 , resdatum: September 2016

  ”Stranden är bara ca 1 km, så att du enkelt komma dit med bil på 5 minuter. Grannarna var mycket vänlig och tyst. Restauranger, kan glassbar och en stormarknad nås till fots. En parkeringsplats är direkt framför huset.”

  Detta ortsomdöme lämnades för objekt-nr. 454265. Ortsomdömet är maskinöversatt från tyska. Till originalspråket


Foton från orten

Visa:
 • Objekt-nr. 1133282
  från SEK 4 735
  för 1 vecka

  Trappeto, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 2 personer

  Ca. 35 m², 1 sovrum, husdjur ej tillåtna, tv, grusstrand ca. 100 m
  5,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Objekt-nr. 267294
  från SEK 3 182
  för 1 vecka

  Trappeto, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterhus för max. 5 personer

  Ca. 110 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, internet, WiFi, tvättmaskin, hav ca. 400 m
 • Objekt-nr. 899568
  från SEK 14 864
  för 1 vecka

  Trappeto, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterhus för max. 6 personer

  Ca. 110 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, tvättmaskin, sandstrand ca. 600 m
  4,9 av 5
  7 Kundomdömen
 • Objekt-nr. 1309362
  från SEK 4 383
  för 1 vecka

  Trappeto, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterhus för max. 6 personer

  Ca. 70 m², 3 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 100 m
 • Objekt-nr. 771635
  från SEK 2 849
  för 1 vecka

  Trappeto, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 80 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), sat-tv, internet, sandstrand ca. 300 m
 • Objekt-nr. 267224
  från SEK 3 182
  för 1 vecka

  Trappeto, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterhus för max. 3 personer

  Ca. 50 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, hav ca. 10 m,
  2,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Objekt-nr. 1167552

  Trappeto, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 160 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, internet, WiFi, diskmaskin, hav ca. 5 km,
 • Objekt-nr. 771636
  från SEK 2 849
  för 1 vecka

  Trappeto, Sicilien (norra Sicilien)

  Studio för max. 4 personer

  Ca. 70 m², husdjur tillåtna (max. 1), sat-tv, sandstrand ca. 300 m
 • Objekt-nr. 921140
  från SEK 14 263
  för 1 vecka

  Trappeto, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterhus för max. 6 personer

  Ca. 110 m², 3 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, tvättmaskin, objekt för icke-rökare,
 • Objekt-nr. 967969
  från SEK 3 602
  för 1 vecka

  Trappeto, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, tvättmaskin
 • Objekt-nr. 151500
  från SEK 6 679
  för 1 vecka

  Trappeto, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 4 personer

  Ca. 42 m², 1 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tvättmaskin, strand ca. 50 m
 • Objekt-nr. 1239585
  från SEK 3 621
  för 1 vecka

  Trappeto, Sicilien (norra Sicilien)

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Ca. 70 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 2), sat-tv, WiFi, tvättmaskin, sandstrand ca. 500 m
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