Logga in
Warnemünde, Pineda, Rovinj, Egmond, Mayrhofen och Roses är de bästa semesterorterna 2017
Blogginlägg av 2017-03-30

Topp-resmål 2017 – De bästa semesterorterna

I sex av de mest populära resmålen har vi korat de orter där våra semesterfirare under det gångna året har tyckt det varit som bäst. Warnemünde, Bibione-Pineda, Rovinj, Egmond aan Zee, Mayrhofen och Roses fick i genomsnitt de bästa kundomdömena och är våra topp-resmål  för 2017 års semesterhussemester.

Det är dock intressant att se att av årets pristagare är det många av dem som också tidigare vunnit titeln bästa semesterort. I år finns det för första gången hela fyra orter som en gång tidigare korats till bästa semesterort, nämligen Warnemünde, Rovinj, Egmond und Mayrhofen. 

År 2013 vann Egmond aan Zee  priset för bästa nederländska semesterort. Ett år senare var Östersjöbadorten Warnemünde Tysklands pristagare. 2015 vann pittoreska Rovinj på Kroatiens soliga halvö Istrien priset för bästa kroatiska semesterort, och Mayrhofen i Zillertal  försvarade med heder sin titel som bästa bästa österrikiska semesterort från året dessförinnan.

Bibione-Pineda vid Italiens Adriatiskahavskust och Roses vid Spaniens Costa Brava har däremot för första gången valts till sina respektive länders bästa semesterort. Roses är till och med den allra första ort vid Spaniens ”vilda” nordostliga kust som har korats – tidigare har priset enbart gått till semesterorter vid Costa Blanca och på Mallorca.

Italiens kust mot Adriatiska havet tillhör traditionellt de mest populära platserna för dem som semestrar i semesterhus. Då är det kanske  inte så konstigt att efter Lido degli Estensi 2015 ytterligare en semesterort på Italiens populära ostkust har tagit hem trofén. Pineda är en stadsdel i den otroligt populära badorten Bibione norr om Venedig som i förhållande till den senare erbjuder något mer lugn och ro.

För att få ett intryck av vad som mest tilltalar semesterfirarna på semesterorterna lönar det sig att ta en titt på kundomdömena för respektive ort.

Semesterfirare om Warnemünde

Warnemünde

”Warnemünde är en fantastisk Östersjöort! Ett besök lönar sig verkligen. Bra restauranger, härlig atmosfär, många olika sorters människor. Härligt!”

”Tack till alla invånare! I de olika restaurangerna blev jag alltid mycket vänligt bemött, det finns ju ett jättestort utbud! Alltså, Warnemunde är härligt!!!!!”

”Warnemünde är underbart (det finns bara inte någonstans att parkera ;).”

Semesterfirare om Bibione-Pineda

Bibione-Pineda

”Den lilla orten Pineda som ligger lite vid sidan av Bibiones populära turiststråk passar utmärkt för en familjesemester.”

”En gullig ort, som kan erbjuda mycket för både barn och vuxna utan att för den skull vara full av turister. En mycket härlig, stor och ren strand.”

”För en familj med (små)barn är Bibione Pineda den perfekta semesterorten. Pizza, pasta, glass, sol, fantastisk strand, varmt mestadels lugnt hav med grunt vatten.”

Semesterfirare om Rovinj

Rovinj

”För femtonde gången är vi i Rovinj, ochvi  kommer säkert tillbaka ytterligare tjugo gånger!”

”Vi har helt förälskat oss i orten. Det finns så mycket att se och uppleva, de trånga gränderna, många olika sportmöjligheter vid och i vattnet, kroaternas gästvänlighet.

”Mycket sevärd, väldigt bra blandning av turiststad och inhemsk livsstil, mycket tjusig ort med historisk atmosfär.””Vi har helt förälskat oss i orten. Det finns så mycket att se och uppleva, de trånga gränderna, många olika sportmöjligheter vid och i vattnet, kroaternas gästvänlighet.

Semesterfirare om Egmond aan Zee

Egmond aan Zee

”Liten by med underbara gamla hus och gränder. Den gamla fyren, Egmonds landmärke, ser man redan på långt håll. För barnfamiljer en drömsemester, eftersom havet ligger precis i närheten.”

”Underbar ort för avkoppling! De jättestora omkringliggande dynerna (naturskyddsområde som kan besökas med dags-/veckokort) är härliga.”

”Stranden är väldigt, väldigt lång, kaféerna där mycket mysiga (med genomgående mycket trevlig personal).”

Semesterfirare om Mayrhofen

Mayrhofen

”SUPER! Tyrolens hjärta, en vacker by som har allt som behövs för både sommar- och vintersemester.”

”Orten är perfekt för barnfamiljer, men också för äldre personer! Vi hade en härlig semester här.”

”Mayrhofen och Zillertal har väldigt mycket att erbjuda för en fantastisk semesterupplevelse. Gott om möjligheter till shopping, många olika restauranger, allehanda sport- och fritidsmöjligheter – även vid dåligt väder.”

Semesterfirare om Roses

Roses

”Roses är en mycket vacker semesterort, där man på dagen kan koppla av på de fantastiska stränderna och på kvällarna promenera omkring i gränderna.”

”En av de vackraste orter som finns.”

”Roses lämnar inget övrigt att önska, och man kan göra otaliga intressanta utflykter i den närmsta omgivningen.”

Bästa semesterort hos atraveo

Grunden för valet av bästa semesterort har under de gångna åren varit atraveo-kundernas ortsomdömen. Förutom att avge ett omdöme om själva semesterboendet ber vi varje gäst om ett omdöme om den besökta semesterorten på en skala mellan 1 (kan inte rekommendera) till 5 (kan verkligen rekommenderas). Omdömen ger värdefulla tips för andra resandes semesterplanering. Från alla de orter som har ett representativt minsta antal omdömen väljs varje år de orter i sex länder som i genomsnitt har fått de bästa omdömena. All tidigare information finns här. Mer om kundomdömen av semesterboenden och orter finns här.

Topp 5 i enskilda länder

Tyskland
1. Warnemünde 4,68 poäng
2. Meersburg 4,67
4. Alhbeck 4,61
 
Italien
1. Bibione-Pineda 4,72 poäng
2. Venedig 4,69
3. Malcesine 4,68
4. Bardolino 4,67
5. Caorle 4,63
 
Kroatien
1. Rovinj 4,71 poäng
2. Poreč 4,61
3. Selce 4,5
4. Krk 4,5
5. Makarska 4,47
 
Nederländerna
1. Egmond aan Zee 4,71 poäng
2. Giethoorn 4,51
3. Rockanje 4,46
4. Zandvoort 4,33
5. Julianadorp 4,31
 
Österrike
1. Mayrhofen 4,48 poäng
2. Fügen 4,36
3. Sölden 4,36
4. Klippitztörl 4,35
5. Kaltenbach 4,32
 
Spanien
1. Roses 4,56 poäng
2. Corralejo 4,49
4. Nerja 4,42
5. Jávea 4,4