Logga in
Testad av semesterhusgäster
Blogginlägg av 2013-05-16

Allt flyter: Liquid Search och IBE5

Med vår stora relaunch inför vi inte bara en ny design utan även en ny boknings- och sökfunktion. Vår målsättning är att gestalta din sökning efter semesterhus på Internet ännu enklare och ännu mer transparent.

”Vi nöjer oss inte med mindre än att utveckla den bästa webbsidan för semesterhus på Internet”, så sammanfattar atraveos VD Dirk Froelje den målsättning som stått i fokus för oss under utvecklandet av den nya webbsidan de senaste månaderna. Resultatet är inte bara en ny design, utan även IBE5, en nyutvecklad bokningsmaskin med vägvisande funktioner. Alla steg i bokningen av ett semesterhus förbinds här med varandra genom en ny front end, vilket gör bokningsprocessen enklare och mer transparent. Låt oss kort förklara vad som förändras för dig i samband med sökning efter ett boende på atraveos webbsida. Ditt drömhus och därmed även din drömsemester är bara några enkla klick bort.

Liquid Search: Den nya sökfunktionen för ditt semesterhus

Med Liquid Search, vår nya sökteknologi, hittar du snabbt och enkelt de erbjudanden som passar just dig. Den tiden är förbi då man snabbt förlorade överblicken mellan de olika stegen i sökningen. Hos oss återfinns nu den kompletta sökprocessen på en enda sida och med all relevant serviceinformation sammanfattad: den som t.ex. söker efter erbjudanden i Bretagne kan direkt få reda på var de intressantaste regionerna och orterna ligger på en Google-karta. I den integrerade kalendern visas även hur stor efterfrågan är: för varje säsongsvecka gör vi en prognos vad gäller efterfrågan och visar dessutom hur många av de erbjudna boendena som för tillfället är lediga. Den som är flexibel vad gäller datum kan ändra till ett annat, mindre stark belastat datum och har då möjlighet att spara en slant. Därtill rekommenderar vi för varje region populära sökkriterier. T.ex. har det visat sig att det lönar sig att söka efter hus med bastu och innepool i Danmark.

Överblick över kostnaderna : Ändlösa pristabeller är passé

Den som funnit sitt idealiska semesterhus vid sökningen önskar förmodligen veta vad det kostar. Hos många leverantörer är detta en komplicerad sak: prispåslag, prisavdrag, extrakostnader och specialpriser leder snabbt till att man förlorar överblicken. Därför har vi avskaffat den gamla pristabellen i samband med införandet av den nya bokningsmaskinen. Priset beräknas och visas om möjligt direkt online för den aktuella tidsperioden och det angivna antalet personer. Absolut kostnadstransparens är även a och o för tjänster som kan bokas extra – t.ex. för slutstädning eller sängkläder. Genom att variera enstaka sökkriterier såsom resdatum eller extratjänster kan du direkt se hur varje förändring återspeglas i slutpriset. På bokningssidan visar atraveo även vilken andel av totalpriset som betalas i förväg och vad som betalas på platsen.

Ytterligare Features: Mer transparens och komfort

Tillsammans med IBE5 och Liquid Search väntar ytterligare några nya funktioner på att användas av dig. För varje boende anges t.ex. när den senaste bokningen utfördes, sedan hur länge det marknadsförs och med vilken leverantör atraveo samarbetar i det specifika fallet. Om det rör sig om en researrangör får du även reda på hur och av vem kundbetalningen försäkras. Och självklart intar kundomdömena i detta sammanhang en viktig plats: kundomdömen gällande boendet kan vara lika värdefulla som omdömen om den aktuella orten. Som en ytterligare hjälp vid sökningen kan du även genom ett enda klick lägga till objekt på favoritlistan. Dessa visas då i det röda fältet på den vänstra sidan och kan när som helst tas fram. Här återfinns även de senast sökta objekten och de senaste sökförfrågningarna. På detta sätt är det ingen risk för att du förlorar överblicken när du jämför olika objekt. 

Testad av semesterhusgäster

Trots alla innovationer är vi måna om att användarvänligheten inte hamnar i skymundan. Under utvecklingen av den nya webbplatsen var vår högsta prioritet att avstå från alla onödiga inslag, och endast integrera sådana features som kunderna verkligen kan dra nytta av (detta återspeglas även i vårt nya designkoncept). I detta syfte har vi investerat mycket tid i att grundligt testa och optimera alla funktioner på den nya webbsidan.

Nu inbjuder vi även dig att testa atraveos nya webbsida, upptäck våra nya features och låt dig inspireras inför kommande semestrar!