Logga in
Nyårsafton i semesterhus
Blogginlägg av 2018-08-16

Boka nu: Ett semesterhus för nyårsafton

Har du några planer för nyårsafton? Fira tillsammans med familjen, vännerna eller romantiskt på tu man hand – snabba dig och säkra redan nu ditt semesterhus för nyårsafton!

De bästa semesterhusen och semesterlägenheterna för nyårssemestern blir färre och färre för varje vecka som går. Tips: Då de flesta semesterhus normalt bokas från lördag till lördag och nyårsafton i år infaller på en måndag, är lördagen den 29 december 2018 den normala ankomstdagen med störst urval för en nyårssemester.

Sol, strand och ... nyårsafton?

Känner du för att på nyårsafton lämna regnjackan hemma och absolut inte vara klädd i tjocka vinterkängor? I stället skulle det kännas bra med sol och lite havsbris? Planera då för det perfekta nyåret i ett semesterhus med egen pool eller i en semesterlägenhet direkt vid stranden på Kanarieöarna eller på Cypern. Flygresan är kort och temperaturerna runt nyår synnerligen angenäma.

Inga raketer, utan hasardspel – så tillbringar cyprioterna nyårsafton. Den som förlorar har trots allt vunnit något inför det nya året, då varje förlorat spel innebär att den som förlorat kommer att nästa år – så sägs det i alla fall – ha tur i kärlek.

Semesterhus för 6 personer på Cyperns västkust
Semesterhus för upp till 6 personer på Cyperns västkust | nyår från 533 EUR per vecka

 

Har du bestämt dig för att semestra i ett semesterhus på Kanarieöarna, kommer du kanske att uppleva seden att befolkningen på nyårsafton äter en lyckobringande vindruva till vart och ett av de tolv timslagen vid midnatt. Har de tolv uvas de la suerte ätits upp allra senast när det sista timslaget slår, går önskningarna för det nya året i uppfyllelse.

Fira nyårsafton som ortsbefolkningen på Teneriffa, Gran Canaria med flera i en finca med havsutsikt eller pool – antingen ute på semesterhusets terrass med en stor middag tillsammans med familjen och vännerna eller med bra musik i ett av de många diskoteken på de större orterna.

Semesterhus för upp till 4 personer i Maspalomas
Semesterhus för upp till 4 personer i Maspalomas | nyår från 2 499 EUR per vecka

Nyårsafton i Österrike eller Schweiz

Den som firat nyårsafton i bergen i en trivsam äkta fjällstuga vet vad det finns att glädjas åt. Tillsammans med vänner, familj eller partner kan du förbinda alla nyårets festligheter med en avkopplande kortsemester i ett semesterhus eller i en semesterlägenhet. Boenden i Österrike eller Schweiz är särskilt lämpade för detta.

På semestern i Österrike ska man absolut inte missa de traditionella nyårssederna. Medan i Wien Stefansdomens kyrkklockor slutar ringa och den traditionella nyårskonserten med Wienerfilharmonikerna sänds på tv över hela världen, drar människor iklädda imponerande masker och med klockor och bjällror omkring på bygatorna ute på landsbygden. Dessa så kallade Perchtatåg ska fördriva de onda andar som härjar mellan jul och nyår.

Man kan också långt från detta spektakel i ett semesterhus i de österrikiska Alperna i lugn och ro vid en läcker raclette eller fondue och med spel och musik fira in det nya året. Vill man hellre ha det färgrikt med mycket liv och rörelse, ska man i stället välja en semesterlägenhet i Wien och ta del av det unika nyårsfirandet vid Stefansdomen på Rathausplatz.

Liksom i Österrike skräms i Schweiz på nyårsafton de onda andarna bort av ”Silvester-Kläuse”; människor iklädda masker och dräkter som trummar högljutt och joddlar för full hals. På nyårsdagen i Graubünder går också det traditionella ”Glücksschweinrennen” av stapeln. Vid detta årliga nyårsevenemang löper tio smågrisar ikapp om att vinna årets ”maskot”-titel. Ett absolut måste om man har bokat ett semesterhus eller en semesterlägenhet i närheten över nyår.