Logga in
madeira
BlogginlÀgg av 2017-06-09

Semester pÄ blomsterön Madeira

UpptĂ€ck Madeiras praktfulla natur och vĂ€xtvĂ€rld pĂ„ nĂ€sta semesterhussemester. PĂ„ grund av det milda och stabila klimatet har den portugisiska ön varma temperaturer Ă„ret om, och vĂ€xterna blommar ocksĂ„ under 365 dagar.

Förutom den praktfulla naturen finns det ocksĂ„ en mĂ€ngd olika aktiviteter som kan nĂ„s frĂ„n semesterboendet. SjĂ€lvaste Funchal, Madeiras huvudstad, stĂ„tar med talrika sevĂ€rdheter som till exempel Ponta do Pargos fyrtorn eller kasinot byggt av Oscar Niemeyer.

För alla som önskar en aktiv semester har Madeira imponerande vandringsleder. VĂ€lj mellan att bestiga Madeiras högsta berg Pico Ruivo, besöka Österrikes siste kejsare (som levde i exil pĂ„ Madeira) Karl I:s gravplats eller under vandringen njuta av öns hĂ€rligt paradisiska natur. 


Jardim Tropical Palace i Monte

En berömd sevĂ€rdhet som om inte annat erbjuder en hĂ€rlig promenad Ă€r ”Jardim Tropical Palace” i Monte, en förort till Funchal. Parken har en samling tropiska vĂ€xter och djur liksom ett museum med tre gallerier i vilka presenteras geologiska naturresurser, statyer och skulpturer frĂ„n olika lĂ€nder. 

Den som inte sÄ gÀrna vandrar kan i stÀllet lÄta sig föras ut till havs pÄ en bÄttur för att vid sydkusten spana efter valar och delfiner. Turen, som utgÄr frÄn Funchal, sker med katamaranen och varar cirka tre timmar.


Havspool av vulkanlava i Porto Moniz

Vid en semester pĂ„ Madeira finns det gott om tillfĂ€llen till bad. Besök till exempel havspoolen av vulkanlava i Porto Moniz eller simma vid foten av Cabo Girao, en av de högsta av Europas branta klippvĂ€ggar. Den som vill bada genast efter att ha vaknat pĂ„ morgonen hyr ett semesterhus pĂ„ Madeira med privat pool.

 

Madeira bjuder ocksĂ„ finsmakare och gourmeter pĂ„ nĂ„got gott. Njut av nationalrĂ€tter som till exempel de traditionella hjortköttsspetten ”Espatadas” i kombination med de för Madeira typiska vitlöksbröden ”Bolo de caco”. Vinfantaster kan dessutom glĂ€djas över Madeiras exklusiva vinsorter – spelar ingen roll om de avnjuts pĂ„ kvĂ€llen i restaurangen eller semesterhusets egen terrass.