Logga in
madeira
Blogginlägg av 2017-06-09

Semester på blomsterön Madeira

Upptäck Madeiras praktfulla natur och växtvärld på nästa semesterhussemester. På grund av det milda och stabila klimatet har den portugisiska ön varma temperaturer året om, och växterna blommar också under 365 dagar.

Förutom den praktfulla naturen finns det också en mängd olika aktiviteter som kan nås från semesterboendet. Självaste Funchal, Madeiras huvudstad, ståtar med talrika sevärdheter som till exempel Ponta do Pargos fyrtorn eller kasinot byggt av Oscar Niemeyer.

För alla som önskar en aktiv semester har Madeira imponerande vandringsleder. Välj mellan att bestiga Madeiras högsta berg Pico Ruivo, besöka Österrikes siste kejsare (som levde i exil på Madeira) Karl I:s gravplats eller under vandringen njuta av öns härligt paradisiska natur. 


Jardim Tropical Palace i Monte

En berömd sevärdhet som om inte annat erbjuder en härlig promenad är ”Jardim Tropical Palace” i Monte, en förort till Funchal. Parken har en samling tropiska växter och djur liksom ett museum med tre gallerier i vilka presenteras geologiska naturresurser, statyer och skulpturer från olika länder. 

Den som inte så gärna vandrar kan i stället låta sig föras ut till havs på en båttur för att vid sydkusten spana efter valar och delfiner. Turen, som utgår från Funchal, sker med katamaranen och varar cirka tre timmar.


Havspool av vulkanlava i Porto Moniz

Vid en semester på Madeira finns det gott om tillfällen till bad. Besök till exempel havspoolen av vulkanlava i Porto Moniz eller simma vid foten av Cabo Girao, en av de högsta av Europas branta klippväggar. Den som vill bada genast efter att ha vaknat på morgonen hyr ett semesterhus på Madeira med privat pool.

 

Madeira bjuder också finsmakare och gourmeter på något gott. Njut av nationalrätter som till exempel de traditionella hjortköttsspetten ”Espatadas” i kombination med de för Madeira typiska vitlöksbröden ”Bolo de caco”. Vinfantaster kan dessutom glädjas över Madeiras exklusiva vinsorter – spelar ingen roll om de avnjuts på kvällen i restaurangen eller semesterhusets egen terrass.