Logga in

Semesterhus i Grekland & semesterlägenheter i Grekland

Call us on +49 (0)211 66 88 78 130
Mondays to Fridays from 9 a.m. to 5 p.m. , Saturdays 9 a.m. to 1 p.m. (CET)

Current Travel Information
 • Egeiska havet | Sagolika utsikter
  830 erbjudanden

 • Grekland | Stugbysemester
  150 erbjudanden

 • Kreta | Semester i naturstenshus
  59 erbjudanden

 • Grekland | Semesterhus med pool
  730 erbjudanden

https://www.atraveo.se/grekland
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Ett semesterhus i Grekland

Grekland är ett av de mest älskade och mångfacetterade semesterländerna i Europa. atraveo har här över 1200 semesterhus och fler än 990 semesterlägenheter att erbjuda. Grekland präglas av antik högkultur, vacker natur med berg i inlandet och över 10 000 km kust. Landet har en mängd möjligheter vad gäller semesterfirande: får det lov att vara en klassisk badsemester, kanske kryddad med ett par utflykter till diverse antika sevärdheter, eller en aktiv semester i det fascinerande grekiska landskapet med dess stora antal fågelarter, eller en wellness-resa till en region med hälsokällor, eller kanske en partysemester där man går direkt från stranden till nattklubben?

Historiens vingslag

Oavsett för vilken region du bestämmer dig kommer du att stöta på en mängd antika relikter. De flesta som tänker på den grekiska historien ser väl antagligen Akropolis i Aten för det inre ögat. Denna kulle med de två berömda templen Parthenon und Erechtheion, Dionysosteatern och andra byggnadsverk tronar över staden och undergår sedan många år tillbaka restaureringsarbeten, för att nu återigen ståta med sin antika prakt. Andra höjdpunkter i Athen är templet Olympieion, Hadrian-bågen , den antika begravningsplatsen, nationalmuseet  och den antika teatern i Epidaurus. Ca två och en halv timmes bilfärd bort från Aten kan du ta en titt på Delfi, känt för sitt orakel.

Grekiska fastlandet: strand och kulturskatter i närheten av semesterhuset

Låt dig inspireras av Greklands mångfald. Peloponnesos och Makedonien med den trearmade halvön Chalkidike, samt floderna och sjöarna med deras rikedom av fågelarter hör till de populäraste resmålen på grekiska fastlandet. Chalkidike övertygar med sina familjevänliga, långgrunda sandstränder längs det azurblå havet. Landtungan Kassandra är mer exploaterad utan att för den skull vara drabbad av ren massturism. På den andra landtungan Sithonia är det något mer rofyllt, stränderna är tommare och istället för ett vilt nattliv lockar bykrogarna med mer landstypiska utekvällar. Populära orter på Chalkidike är t.ex. Vourvourou och Polihrono.

På halvön Peloponnesos blomstrar oleander längs gatorna och de vackra stränderna vid det klarblå havet bara väntar på att upptäckas av dig. Även här kan du förnimma historiens vingslag, exempelvis vid beskådandet av relikter från Olympia med dess tempel och sportanläggningar, samt det berömda Sparta. Men det finns också fler sevärda orter på Peloponnesos. Den bysantinska bosättningen Mystra med dess kyrkor, fästningen i Methoni, där Miguel de Cervantes satt fängslad och ska ha tänkt ut handlingen till sin roman Don Quichote, samt templet i Bassä, ett av de mest välbevarade templen i Grekland.

Särskilt imponerade och ett hemligt tips för de som reser utan grupp är Mani på Peloponnesos sydkust, ett till större delen orört landskap med en mängd mycket vackra orter. Mani sträcker sig från staden Kalamata ända till Kap Tenaro och har vid sidan av det vackra landskapet även enastående arkitektoniska höjdpunkter att erbjuda: befolkningen uppförde nämligen imponerande tornbyggen, särskilt många av dessa finns att beundra i Vathia. I Karavostásion och Skoutari finner du semesterhus som uppförts med dessa boendetorn som förebild.

Dessutom återfinns en av Europas vackraste droppstensgrottor i denna region, Vlychada-grottan i Pyrgos Dirou, vilken du kan upptäcka på en underjordisk båttur. Och självklart finns även spår av antiken i Mani: i närheten av Kap Tenaro ska ingången till Hades ha legat, om man får tro den grekiska mytologin. Tempelruiner och bysantinska byggnadsverk utgör ytterligare sevärdheter i Mani.

De grekiska öarna: idyll och nattliv

Kanske föredrar du en av de grekiska öarna som resmål. Kanske någon av de mest älskade öarna i Egeiska havet, såsom Santorini, Rhodos eller Kos,  Joniska öarna utanför den grekiska västkusten, eller den största ön Kreta.

Greklands öar har ett mycket mångfacetterat landskap. Ta igen dig på stranden eller utforska naturen i inlandet, där man ofta stöter på en yppig vegetation med stor mångfald av olika djurarter. På Kreta kan man dessutom beskåda kung Minos palats och labyrint samt det arkeologiska museet i Heraklion. Ön Samos är berömd för sitt vin och även här finner man stränder och antik byggnadskonst. Den gröna ön Korfu har ett vackert landskap att bjuda på, med skogsland, vackra stränder och betagande kustbranter. Kanske vill du vid sidan av strand- och kulturliv även uppleva ett digert nattliv? Öarna Mykonos och Rhodos är särskilt berömda för sina partydistrikt. På Kreta är Chersonissos centrum för nattsuddarna.

Greklands inland: en vandring till Olympen

Det grekiska inlandet lockar med en imponerande bergvärld och en stor artrikedom. För en aktiv vistelse ägnar sig bl.a. Thessalien med sina bergstrakter omkring Olympen, samt Thrakien med sina floder och skogar, och även Epirus, som å ena sidan har ett måleriskt bergslandskap med drömska byar och sällsynta djurarter och å andra sidan en vacker kustregion med pittoreska hamnstäder. Här kan man ägna sig åt vandring, bergsklättring, kanotpaddling eller forsränning, men man kan även beskåda sällsynta djur eller göra en avstickare till havet.

Orterna med de bästa omdömena i Grekland

 1. Shinaria på Kreta
 2. Pefkoi på Dodekanisos / sydl. Sporaderna
 3. Karpathos på Dodekanisos / sydl. Sporaderna
 4. Kalamaki på Kreta
 5. Rhodos-Stadt på Dodekanisos / sydl. Sporaderna
 6. Kombi på Grekiska fastlandet
 7. Koskinou på Dodekanisos / sydl. Sporaderna
 8. Acharavi i Norra Grekland
 9. Aspróvalta på Grekiska fastlandet
 10. Stalos på Kreta

 • Triopetra, Kreta (centrala Kreta)

  Semesterhus för max. 6 personer

  Objekt-nr. 1452517
  från SEK 4 353
  för 1 vecka
  Ca. 60 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), sat-tv, internet, WiFi, tvättmaskin, strand ca. 2,5 km,
 • Roussospiti, Kreta (centrala Kreta)

  Semesterhus för max. 6 personer

  Objekt-nr. 1937847
  från SEK 14 332
  för 1 vecka
  Ca. 150 m², 3 sovrum, 4 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-tv, internet, tvättmaskin, diskmaskin, , ,
  4,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Kalamaki, Kreta (centrala Kreta)

  Semesterhus för max. 4 personer

  Objekt-nr. 1387162
  + 3 boenden
  från SEK 19 278
  för 1 vecka
  Ca. 110 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur tillåtna (på förfråga), sat-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, diskmaskin, strand ca. 100 m, , , ,
  Till denna anläggning hör ytterligare 3 objektstyper med 3 boenden
 • Nikiana, Lefkas

  Semesterlägenhet för max. 6 personer

  Objekt-nr. 1910999
  från SEK 8 707
  för 1 vecka
  2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, internet, WiFi, tvättmaskin, diskmaskin,
 • Argostoli, Kefalonia

  Semesterhus för max. 6 personer

  Objekt-nr. 1943335
  från SEK 27 511
  för 1 vecka
  Ca. 125 m², 3 sovrum, 4 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, internet, WiFi, tvättmaskin, diskmaskin, , ,
 • Kattavia, Rhodos (södra Rhodos)

  Semesterhus för max. 7 personer

  Objekt-nr. 637489
  från SEK 14 526
  för 1 vecka
  Ca. 77 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, objekt för icke-rökare, sandstrand ca. 350 m, ,
  4,7 av 5
  3 Kundomdömen
 • Adele, Kreta (centrala Kreta)

  Semesterhus för max. 9 personer

  Objekt-nr. 2263888
  från SEK 30 593
  för 1 vecka
  Ca. 430 m², 4 sovrum, 3 badrum, husdjur tillåtna (max. 1), tv, internet, WiFi, diskmaskin, , , ,
 • Rethymnon, Kreta (centrala Kreta)

  Semesterhus för max. 9 personer

  Objekt-nr. 1335905
  från SEK 9 450
  för 1 vecka
  Ca. 150 m², 4 sovrum, 4 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, internet, tvättmaskin, diskmaskin, sandstrand ca. 10 km,
  5,0 av 5
  2 Kundomdömen
 • Chania, Kreta (Chania med omnejd)

  Semesterhus för max. 13 personer

  Objekt-nr. 1923456
  från SEK 25 313
  för 1 vecka
  Ca. 220 m², 5 sovrum, 3 badrum, husdjur ej tillåtna, sat-tv, WiFi överallt, tvättmaskin, diskmaskin, objekt för icke-rökare, hav ca. 2 km, , ,
  5,0 av 5
  1 Kundomdöme
 • Arkadiko Chorio, Peloponnesos (Ostkust)

  Semesterhus för max. 5 personer

  Objekt-nr. 889329
  från SEK 9 483
  för 1 vecka
  Ca. 60 m², 2 sovrum, 1 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, WiFi, grusstrand ca. 30 m
 • Velonades, Korfu (norra Korfu)

  Semesterhus för max. 10 personer

  Objekt-nr. 1627395
  från SEK 8 556
  för 1 vecka
  Ca. 250 m², 5 sovrum, 3 badrum, husdjur ej tillåtna, kabel-tv, internet, tvättmaskin, diskmaskin, objekt för icke-rökare, , ,
 • Gaios, Norra Grekland (Paxos)

  Semesterhus för max. 5 personer

  Objekt-nr. 1927892
  från SEK 19 860
  för 1 vecka
  Ca. 85 m², 2 sovrum, 2 badrum, husdjur ej tillåtna, tv, internet, tvättmaskin, diskmaskin, , , ,