Logga in

Semesterhus vid Mecklenburgska sjöarna & semesterlägenheter vid Mecklenburgska sjöarna

Call us on +49.211.668878130, Mondays to Fridays from 10 a.m. to 4 p.m. (CET)
Current Travel Information
 • Tyskland ​| ​Badnöje i semesterparken
  4 284 erbjudanden

 • ​Tyskland | Semester på bondgården
  1 449 erbjudanden

 • De Bästa i Tyskland
  3 170 erbjudanden

 • Tyskland | Normalt är tråkigt
  40 erbjudanden

 • Tyskland | Semester med hund
  35 925 erbjudanden

 • Tyskland | Slott och herresäten
  44 erbjudanden

https://www.atraveo.se/mecklenburgska+sj%C3%B6arna
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Ett semesterhus vid Mecklenburgische Seenplatte

Vid Mecklenburgische Seenplatte tillhandahåller atraveo ett urval av över 650 semesterhus och semesterlägenheter. En vistelse vid någon av de hundratals sjöarna av olika storlek präglas i hög utsträckning av vatten. Vid sidan av de talrika badplatserna finns även en mängd vattensportanläggningar och jakthamnar. Segling, surfning, dykning, rodd, eller kanotpaddling – här finns gränslösa möjligheter att roa sig på och i vattnet. Långsträckta cykelturer genom skogarna, över fälten och ängarna kring sjöarna lämpar sig som omväxling till alla vattenaktiviteter. Den största delen av Mecklenburgische Seenplatte ligger i södra delen av förbundslandet Mecklenburg-Vorpommern, en mindre del även i förbundslandet Brandenburg. Oavsett för vilken del av denna region du bestämmer dig kommer du överallt att finna  mångfacetterade fritidserbjudanden, vilka i högsta grad möjliggör en lyckad vistelse med hela familjen. Och om vädret vid något tillfälle inte skulle vara på din sida, kan du snabbt ta dig till närmsta badhus eller till intressanta museer.

Müritz och Co – i hjärtat av Mecklenburgische Seenplatte

Särskilt vacker är det vid Seenkette, som sträcker sig från Müritz över Fleesensee och Kölpinsee och ända till Plauer See och binds samman av floden Elde. Här ställer atraveo ett extra stort sortiment av semesterhus till förfogande, de flesta husen befinner sig direkt vid vattnet. Müritz är efter Bodensjön den näst största sjön i Tyskland och tillika den största sjön som befinner sig enbart i Tyskland. Flera orter, däribland Waren an der Müritz, Röbel-Müritz och Rechlin, inbjuder med dess historiska stadskärnor till upptäcksturer. I Waren lockar det s.k. Müritzeum, ett upplevelsemuseeum med stort sötvattenakvarium och en mängd information om regionens flora och fauna. Längs östra stranden sträcker nationalparken Müritz  ut sig ända till Neustrelitz. Nationalparken präglas av täta skogar, talrika sjöar och hemlighetsfulla myrar.

Kölpinsee väster om Müritz ligger i ett ensamt läge, omgiven av täta skogar. Här finns det ingen mer omfattande bebyggelse vid stranden, vilket gör att man kan njuta av orörd natur. Vid den anslutande Fleesensee är det mer livat tack vare staden Malchow vid den södra stranden. Via den mindre Malchower See tar man sig till Plauer See som är den näst största sjön på Mecklenburgische Seenplatte efter Müritz och som lockar med dess trevliga bad, en mängd turistinrättningar och staden Plau am See. Norr om sjön sträcker naturparken Nossentiner-Schwinzer-Heide ut sig. Om man vill upptäcka alla sjöar rekommenderas en tur med en av utflyktsbåtarna.

Upptäck de tusentals sjöarna från ditt semesterhus

Mecklenburgische Seenplatte kalls ibland för “De tusen sjöarnas land“. Huruvida någon verkligen har räknat antalet sjöar vet vi inte. Vad vi däremot vet är att det verkligen lönar sig att  upptäcka de många andra sjölarna och regionerna på Mecklenburgische Seenplatte, utöver den bekanta Müritz och dess grannsjöar. I söder vid gränsen till Brandenburg ligger till exempel Feldberger Seenlandschaft. Här hittar du särskilt många idylliska sjöar såsom den stora Fürstenseersee, den smala Luzin, den breda Luzin samt Carwitzer See, vilka allihopa befinner sig i pittoreskt läge mitt i skogen.

På östra delen av Seeplatte ligger Tollensesee med staden Neubrandenburg, där man bland annat kan beundra den välbevarade medeltida stadsporten. I norr gränsar Mecklenburgische Seenplatte till den bergiga regionen som ibland kallas Mecklenburgische Schweiz, vilken skiljer  Mecklenburgische Seenplatte  från Östersjökusten. Mitt i ängslandskapet befinner sig här Kummerower See samt Malchiner See, vilka även bjuder på trevliga stränder och goda möjligheter till vattensport.

På frågan huruvida Schweriner See i väster verkligen hör till Mecklenburgische Seenplatte, finns inget självklart svar. Enligt vår mening är det emellertid så vackert här, att man bör räkna Schweriner See till Mecklenburgische Seenplatte. Vid en vistelse här vid den långsträckta sjön med dess öar och med dammen som genomkorsar sjön, kan du även ta en titt på förbundslandets huvudstad Schwerin med dess slott och många andra sevärdheter.

Det eklaste sättet att ta sig till Mecklenburgische Seenplatte

... är att ta den egna bilen. Motorvägen A24 mellan Berlin och Hamburg går längs Seenplatte i söder. Härifrån svänger A19 av mot Rostock och leder rakt över Mecklenburgische Seenplatte längs Müritz och Plauer See. I väster går A14 mot Wismar förbi Schwerin och Schweriner See. Norr om Seenplatte går kustmotorvägen A20 parallellt med Östersjökusten och förbinder Lübeck med Greifswald. För tågresenärer finns det stationer i Waren, Neustrelitz och Schwerin. Du bör dock absolut kolla upp i förväg hur du tar dig från stationen till semesterhuset.

Den bästa tiden för en vistelse vid Mecklenburgische Seenplatte

... är naturligtvis sommarmånaderna, då temperaturen lämpar sig för en trevlig badsemester. Badsäsongen sträcker sig som regel från juli och ända in på den tidiga hösten. Det är dock även trevligt att uppleva regionen med dess skogar på hösten eller våren. Under dessa årstider rekommenderas utflykter med kanot på de pittoreska kanalerna som förbinder sjöarna.
 


PGRpdiBjbGFzcz0iaGlkZSI+CQkJCTxpbWcgaGVpZ2h0PSIxIiB3aWR0aD0iMSIgc3R5bGU9ImJvcmRlci1zdHlsZTpub25lOyIgYWx0PSIiIHNyYz0iLy9nb29nbGVhZHMuZy5kb3VibGVjbGljay5uZXQvcGFnZWFkL3ZpZXd0aHJvdWdoY29udmVyc2lvbi8xMDI5MDU1NzM2Lz92YWx1ZT0wJmFtcDtndWlkPU9OJmFtcDtzY3JpcHQ9MCZkYXRhPXBhZ2VJZCUzRHNlYXJjaFJlc3VsdHMlM0J0cmF2ZWxDb3VudHJ5SWQlM0RERSUzQmxhbmd1YWdlJTNEc3YiIC8+PC9kaXY+Cgo=