Logga in

Semesterhus på Texel & semesterlägenheter på Texel

Call us on +49 (0)211 66 88 78 130
Mondays to Fridays from 9 a.m. to 5 p.m. , Saturdays 9 a.m. to 1 p.m. (CET)

Current Travel Information
 • Nederländerna | ​Badnöje i semesterparken
  268 erbjudanden

 • Nederländerna | Direkt vid havet
  108 erbjudanden

 • Nederländerna | Semester med hund
  18 798 erbjudanden

 • Nederländerna | Semesterhus med bastu
  6 913 erbjudanden

 • ​Nederländska kusten | Strandhus
  97 erbjudanden

https://www.atraveo.se/texel
Länk att kopiera
Kartan har ändrats.
Automatisk aktualisering
Varför visas inte alla erbjudanden? 
map

Boka ett trivsamt semesterhus på semesterön Texel

På den holländska semesterön Texel i Nederländerna är det lätt att koppla av och njuta av sommaren. Vackra stränder, pittoreska små byar, underbar natur och massor av aktiviteter – för dig som planerar att boka en semesterlägenhet eller ett semesterhus på Texel väntar en härlig semester.

Trevliga semesterbostäder i De Koog

Texel är den största och mest befolkade av de Västfrisiska öarna utanför Hollands kust. Mellan öns östkust och fastlandet ligger det grunda Vadehavet och på västkusten sköljer Nordsjöns vågor in över de vackra sandstränderna. Ungefär en tredjedel av ön är ett naturreservat och under vintern är både rovfåglar och gäss en vanlig syn på ön. Trivsamma semesterlägenheter och semesterhus finns att hyra på flera platser på ön, men utbudet är som störst kring semesterfavoriten De Koog. De Koog är öns största semesterort och ligger bara ett stenkast från den härliga stranden. I byns centrum hittar du restauranger, barer, caféer och trevliga små butiker. För shoppingsugna är det dock till öns huvudort Den Burg du ska bege dig under din semester på ön. Måndagar i synnerhet är en bra shoppingdag på ön. Då arrangeras nämligen en trevlig marknad i Den Burg.

Bada, cykla och besök Texels lekfulla sälar

Oavsett var på Texel du väljer att hyra en välutrustad semesterlägenhet eller ett lite större semesterhus kommer du ha nära till öns härliga natur. Badsugna hittar hur mycket strand som helst att sola eller leka på under semesterhusvistelsen. Att promenera eller cykla vid öns långa stränder, vackra sanddyner eller intressanta hedlandskap är ett annat populärt nöje. Cyklar finns att hyra på flera platser runt ön som totalt har hela 14 mil cykelleder. För dig som vill lära dig mer om Vadehavet, Nordsjön och det unika djurlivet kring ön, så rekommenderas ett besök på centret Ecomare. Centret ligger vackert i ett naturreservat som präglas av vackra sanddyner. I centret finns bland annat akvarium, utställningar och ett stort antal lekfulla sälar. För ölintresserade är ett besök i öns egna bryggeri ett måste under semesterhusvistelsen. En annan rolig utflykt för hela familjen är en guidad tur med jakt på ostron i Vadehavets lera.

För dig som väljer att boka en semesterhusvistelse till Texel i Holland väntar härliga semesterdagar och många roliga aktiviteter för hela familjen.

Orterna med de bästa omdömena på Texel

 1. De Koog
 2. De Cocksdorp